Keeping your pony clean

Igår var det 28 grader varmt och jag fick för mig att ge Tell hans årliga bad. 

Nåja årliga och årliga, tror han har blivit badad högst tre gånger på de här sex åren jag har ägt honom. Vi har varmvatten i stallet, men inte i slangen. Ingen spolspilta heller, den har vi halm i. 😉 Så man får duscha utomhus med slang! Det funkar fint för det mesta.

Skärmavbild 2016-09-16 kl. 10.30.22.png

Jag spolar ju Tell nästan varje gång jag ridit så man får bort svett och smuts, men nu såg han ju ut som en raggsocka ändå med sin vinterpäls i värmen, plus att jag länge tänkt tvätta hans skitiga svans. Så det fick bli ett helkroppsbad, för oss båda. Så kul var det inte sa Tell och sprattlade runt som den gök han är. Jag var ännu blötare än hästen när det var klart. 😉

Han tyckte det var mysigt att bli torkad med handduk efteråt iallafall och få massor med äpplen. Och sen gå ut och rulla sig i hagen med kompisarna och försöka sitt allra bästa för att bli lika skitig igen.

Eftersom jag antagligen kommer att få klippa honom ganska snart så känns det ändå skönt att han blivit ordentligt badad. Annars är det ett jättejobb bara att få hela pälsen ren inför klippning, vill ju inte förstöra min arma maskin! Den har det tillräckligt jobbigt ändå med Tells mammutpäls! Hehe.

Hoppas detta bad hjälper även mot den förskräckliga stammen av älgloppor, har inte så stora förhoppningar, men man vet ju aldrig. Jag har aldrig varit med om så många som i år!! Man kan plocka av fem stycken från sig själv och 10 på hästen efter en helt vanlig uteritt. Huga. Jag hatar älgloppor/älglöss. Vad är de ens bra för??

3 reaktioner på ”Keeping your pony clean

  1. Beata skriver:

    Vi har också fått älglusen 😡 Kände nåt på kinden och efter en stund i nacken och mycket riktigt var det en lus som kröp på mig. Fick fatt i den och krossade den med nageln.
    Äckliga djur. Får hoppas att de är fågelmat så de gör nån nytta.

  2. Caroline och unghästen Stina skriver:

    Haha! Vi är varandras bad-kontraster. Jag badade Stina 2 ggr på 2 dagar i helgen, i ren och skär panik över att badmöjligheterna minimeras iom flytten. Gud så gott min lilla My Little Pony luktade sen 😉 Nu luktar hon lite häst och har bajsfläckar igen. Kliar i fingrarna…

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s