Bryt ihop och kom igen

Jag har ju vissa dramatiska sidor som ni förstår, även om jag generellt sätt är rätt stabil av mig. Det går lite upp och ner. Känner mig fortfarande sur för att jag är så kass på dressyr men NU JÄVLAR. Bryt ihop och kom igen!

Jag försöker just nu boka in dressyrträningar med min hemmatränare Anna mellan Alette-träningarna så det inte ska bli så långt mellan gångerna. Håll tummarna att det går i lås. Annars får jag väl höra av mig till Långasjö och kolla om jag kan träna för Alette där med. Men det är ju viss skillnad på att kunna rida till träningen eller att köra 10 mil. Så Anna-alternativet är klart bättre om det går att få till.

Som jag klagade på sist så jobbar jag ju så in i bängen just nu av nån outgrundlig filmpolitisk anledning, så därför har jag bestämt mig för att ta ledigt på tisdag och åka och träna terräng i Hoby istället. Vet inte när jag kan träna på Udden, men Hoby är bättre än att inte träna terräng alls. Woho! Nu känns allt genast mycket bättre! 😉

img_2365

Hoby happiness

Ikväll ska jag ta tag i att klippa min lurviga lama. Han är så tjockpälsad så det är helt sjukt. Igår stod jag och mojsade mig med näsan i hans tjocka päls på halsen, och precis bakom frambenen är han mjuk och lurvig som en nallebjörn! ❤ Oerhört mysigt för mysstunder i stallet, otroligt opraktiskt som så kallad sporthäst. (Racerlama). Så pälsen måste väck. Frågan är om jag tjänar på att dra till med en helklippning nu, så kan jag halvklippa honom sen. Eller om jag bara ska köra halvklipp redan nu, och sen underhålla det x antal gånger under säsongen. Har ni några tips?

Jag har hört att man helst ska undvika att helklippa dem (om man sen tänkt halvklippa) för man förstör håren ”längst ut” som skyddar dem mot väder och vind. Även om man halvklipper dem sen så skyddar inte resten av pälsen lika bra har jag hört. (Jag har aldrig helklippt honom trots hans enormt tjocka päls, tycker det är skönt att de kan vara utan täcke så mkt som möjligt och man slipper böka med ländtäcken och hålla på hela vintern).

img_8882

Här ser ni hur han brukar se ut när han är halvklippt. Varm tjock päls kvar över ryggen och rumpan, allt annat av! Från början brukade jag spara halva halsen också, men han blir så svettig där ändå så jag har börjat klippa hela. En del klipper ju inte frambenen, men det måste jag göra för (surprise) han blir väldigt blöt av svett om dem. Alternativt ser ut som en utklädd racerlama med decimetertjocka benvärmare i päls.

6 reaktioner på ”Bryt ihop och kom igen

 1. Beata skriver:

  Vi ska bara halvklippa så att de får ha kvar pälsen på ryggen och under sadeln.

  Gör som du gjorde sist blir nog bra.
  Lycka till på nästa tävling 😊

 2. idooooos skriver:

  Åh no, det där med att helklippa & sedan halvklippa.. Just som jag tänkt göra.. 🙈 Visste inte det där med att pälsen som växer ut blir sämre. Men egentligen är väl det rätt logiskt…

  • Ida Qvarnström skriver:

   Fast du klippte ju Pantis ganska tidigt, det går säkert bra! Många gör ju så, att man helklipper först och sen halvklipp. Man får ju ändå hålla koll på dem om de fryser eller ej, det där är ju olika från häst till häst. 🙂 Du får väl utvärdera om du tycker det funkade bra! Vill gärna höra resultatet! 🙂

 3. dressyrbitchen skriver:

  Jag har aldrig helklippt Mackan. Brukar säga att jag gör en s k fulklippning – från knät nästan till manken, men viker av och klipper inte hela halsen utan lämnar 10-15 cm under mankammen. Det var Charlotta Lindgren på Husaby Hästklinik som tipsade mig om det. Slipper då ländtäcke och täcke med hals. 😃 Funkar finfint!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s