En skön helg

I lördags var första gången på evigheter som jag hade en ledig dag. Alltså inget inplanerat alls. Så skönt! 

Det blev pyssel och mys hemma och sen en härlig ridtur på min pigga och glada häst. Följde mina duktiga tävlande vänner på Equipe, blev väldigt sugen men man kan ju inte göra allt hela tiden. Bäst att vila sig också. Annars blir det inget bra med nåt.

img_1175img_1190

I söndags var jag nere i Blekinge och repade med min sånggrupp, så jag hann/orkade inte rida den dagen. Tell fick ha ledigt och inviga sitt ärvda regntäcke som är exakt likadant som det förra. Jag satte mig i bastun istället, skönt sätt att avrunda helgen.

img_1194

Det här är likadant som det allra första täcket jag köpte till Tell, superbra täcke. Det gamla bucastäcket håller än fast det är 6 år gammalt, har knappt en skråma, men nu får det vara reservtäcke istället. 

Jag har förresten kollat om jag kom ihåg hur man flätar svansar, och det gör jag någorlunda iallafall. 🙂 Tycker inte om att klippa upptill på svansen och skulle aldrig få för mig att rycka den. Men såhär kan man väl ha på tävling? Vad säger ni? Så ser man lite mer välvårdad ut än ett enda svart rufs baktill. 😉 (Obs jag kan tänka mig att klippa bort några småhår på sidorna som sticker ut sen när det är ”skarpt läge” så blir det ännu tjusigare.)

img_1165

Jag ska också försöka lära mig att göra snygga lite fluffigare knoppar, jag brukar ju göra helt vanliga som sitter ganska ”tajt”. Men tycker detta är supersnyggt, så har läst på lite om hur man gör utan att behöva sy. Så kommer vi iallafall vara snygga när vi ska debutera 100-klass! 🙂

hollandknopp

Såna här på ett ungefär menar jag. Vill inte göra ”jättehöga” men ändå lite fluffiga så halsen ser lite maffigare ut. Tycker det är jättefint! Hoppas det funkar med hårspännen. (!) 

4 reaktioner på ”En skön helg

    • Ida Qvarnström skriver:

      Tack tack! 😀 Bilden är lånad, men jag har testat att knoppa Tell såhär, då tar jag en vanlig svart hårnål (han har ju svart man) och fäster knoppen med på ”insidan” mot manen istället för att sy. Verkar funka fint! (Annars om man flätar löst och fäster upp knoppen med gummiband som vanligt står ju knoppen rakt ut, då måste man sy eller sätta fast knoppen med hårnål om man vill ha knopparna lite bulligare och mer ”in i manen”).

    • Ida Qvarnström skriver:

      Tack! 😀 Ja så ska han få ha på nästa fälttävlan! 🙂 Man får ju passa på eftersom det är tillåtet med flätad svans i fälttävlan. (Och även dressyr numera som jag förstår det). Ändå ser jag det nästan aldrig, är väl därför jag glömt bort att man kan göra det. Fattar inte varför jag inte gjort det förut, hans svans är så sjukt tjock upptill!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s