Torsdagsupdate

Hej gott folk! Idag har höststorm-säsongen börjat här i Småland. Det kan bli spännande att rida lektion på uteridbanan ikväll. Hehe. 

Igår fick Tell vila, men dagen före det hann vi ut när det var ljust och tog en härlig runda i skogen. Försöker rida likadant ute som på banan med sits och mage, men jag får använda handen lite mer märker jag för herr häst vill hemskt gärna bestämma GALOPP i full fart helst hela tiden. 😉 Så det blev många övergångar där också. Älskar att rida galopp-skritt-galopp-övergångar ute, det är ju DEN framåtbjudningen man ska ha in i skritten även på banan! Fina fina glada häst. ❤

Jag har 100-klassen i fälttävlan om två veckor i sikte, vill verkligen ha ordning på grejorna inför det. Rider mycket tempoväxlingar i galoppen så jag har kontroll och bjudning i alla ”växlar”. Då är det inte svårt att rida vad man än styr på, om man har den kollen. Försöker jag intala mig i varje fall. 😉 100-klasser byggs för 500-meterstempo. Men vi klarar ju 480-meterstempo utan problem (som det är i 90-klass) så jag tänker inte jättemycket på att ”rida fortare nu”. Takt, rytm och balans och att ha en bra bjudning är det viktigaste. Jag skiter ärligt i maxtiden, jag vill rida i en trevlig ändamålsenlig galopp i balans. Sen om vi får till det är en annan fråga.. hehe.. 😛

IMG_1215.JPG

I bara farten anmälde jag mig till en hopptävling i Växjö och en dressyrtävling i Kalmar nu i november, så har vi det att träna till efter sista fälttävlan. Jag hade tänkt rida LA:3 och MSVC:1 i dressyren men C1:an var full och hade flera reserver så jag sket i det. Anmälde LB:2 och LA:3 istället. I hoppningen är vi anmälda till 100 och 110.

Skulle egentligen rida en hubertusjakt i november, och även om jag vill det SJUKT gärna så vill jag vara rädd om min häst och hans gamla bakknä så vi kommer nog skippa det. Och självklart åker jag inte på nån tävling alls som vi är anmälda till om han inte känns helt ok. Nu däremot känns han hur fin som helst, hoppas det håller i sig! Min älskade älskade racerlama. ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s