Hästhelg i kubik

Jag är så trött men jag ska ändå försöka få ner nåt om helgen här på bloggen! Jisses så roligt det har varit, även om det blev lite mycket bilkörande och lite sömn.. 🙂

I lördags steg jag upp 5.30 och åt frukost, lastade Tell 6.30 och drog till Udden för att träna terräng. Träningen började kl 9. Perfekt tyckte jag, då hinner jag lätt ner till Skåne sen! (Det visade sig dock att Linda Algotsson också skulle ner dit, med häst! Och hon tränade minst en grupp till efter oss… hahaha. Man är aldrig värst, så är det!)

Det ösregnade nästan hela träningen, vi blev helt sjöblöta allihopa men det gjorde inte så mycket. Gud i skruven så roligt det är att rida terräng!!! 😀

Jag sa till Linda att jag var lite nervös för att jag inte hoppat 100-klasshinder på flera år. Som svar på det sa hon ”du kan ju rida”. Okej… jag tolkade det som att jag får ta mig samman och lita på min häst. Och på mig själv. Men lite roligt var det. 😉

Det blev mest 90-hinder som vi började med och det kändes ju lätt, och så fick jag rida några svårare grejor ner i vattnet (som iofs inte var nåt vatten, det var helt torrt. Vatten kom det i mängder från himlen visserligen men inget låg i vattenhindret. Dock tror jag inte det gör så mycket, Tell brukar inte banga när det är vatten i ändå). Trappan fick jag också rida, samt nåt smalhinder och en spets. Sen på slutet fick jag rida en hel bana och då kom ju flera hinder med som vi inte tränat på själva träningen (typ som två jättestora bord och en smal triple brush. Fast då tänkte jag inte på det, allt kändes super! Tell bara spettade runt som ett riktigt proffs. Plättlätt. Banan där på slutet var lätt det bästa vi gjorde på hela träningen, och det var ändå det svåraste! 😀 Så nu har själva terrängnervositeten gått över inför tävlingen nästa helg och jag är istället GALET nervös över banhoppningen. Jag får försöka tänka att det också är terränghinder! 😉

IMG_1236.JPG

Så jävla skönt att sitta i mysbyxor i fleece och varm hoodie och köra hem efter den där blöta träningen. SÅ nöjd att jag kom ihåg att ta med torra kläder! 😀 

Efter detta packade vi in oss i torr fleece både Tell och jag och körde hem. Förresten märkte jag när jag skulle brodda av att han sprungit ifrån en doja i hastigheten, det märkte jag inte av alls när jag red. Ena framskon var puts väck. (Vår snälla hovis Johan rycker ut på måndag morgon och fixar det. Han är ju bara en pärla)! Men jag ska inte klaga, Tell har ändå haft ringskor nu i typ ett år och det här är första gången en sko ryker i terrängen.

Sen slängde jag mig i duschen hemma, körde ner till Skåne och Flyinge och så in på min plats på den fullpackade läktaren 5 minuter innan Charlotte Dujardin körde igång med testridningen av fyraåringarna. Skriver mer om det imorgon, har precis kommit hem, sen tagit in åtta hästar från ösregnet och nu är jag så trött och hungrig så jag måste äta nåt! Och kolla på sista avsnittet av Follow the money! (Om jag orkar, det kan hända att jag somnar…)

IMG_1274.JPG

2 reaktioner på ”Hästhelg i kubik

  1. idooooos skriver:

    Så modigt av dig!
    Fatta va coolt att du ska debutera lätt klass! Det kommer gå galant 💪🏽
    Jag får mitt schema för nästa vecka under eftermiddagen idag. Ska se lite hur det ser ut på jobbfronten där i början av veckan & sedan besluta om vi kan komma ner trots att tävlingen var på söndagen!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s