En lättrörd hästtjej

Jag grinar hela tiden, särskilt av glädje. Jag har väldigt lätt för att bli rörd. Med det sagt så förstår ni nu att jag har gråtit en hel del de senaste dagarna! Jag var (är) visserligen jättetrött och har ännu lättare till tårar än i vanliga fall, men ändå. 😉

img_1244

I lördags var jag nära till tårar flera gånger när Charlotte Dujardin testred de fina fyraåringarna. Jag har aldrig varit med om att testridning av 10 hästar har gått så fort. Det kändes som att det var slut på en kvart! SÅ intressant och så fantastiskt hon rider. Det var verkligen som jag läste nånstans på nätet ”en blandning mellan testridning, clinic och ridlektion”. Älskar när duktiga ryttare pratar samtidigt och berättar vad de känner och vad de gör! Det finns typ inget bättre. Alla hästarna blev minst tre snäpp bättre när Charlotte satt upp. Jag bara sög åt mig all kunskap och inspiration. (Sök på #breeders #charlottedujardin eller #flyinge t ex på instagram om ni vill se filmer folk lagt upp på när hon red unghästarna!)

img_1262

Som tur var finns det fina bilder att kolla på, även här (man gråter igen när man ser dessa bilder), och så detta jättefina referat om vad hon sa om alla hästarna. Tack för det ridsport och hippson!

Det var verkligen en oförglömlig upplevelse att få vara med om detta. Så tacksam! ❤

När hon gav betyget 10-10 till Dragon Welt rann tårarna nerför mina kinder, och jag var inte den enda. Jag tänkte på otroligt duktiga och hårt arbetande Ida-Linn som rider och utbildar honom och bara var så rörd och glad för hennes och hela teamets skull. Vilken grej att få höra såna ord om ”sin” häst från Charlotte Dujardin. Och Dragon Welt själv verkar ju bara helt fantastisk, så otroligt söt häst som var stencool på alla sätt. VILKEN stjärna. Och bara fyra år.

img_1264

Efteråt åkte jag med Sara, Angelica, Kristina och Anna in till Lund och åt på restaurang, vi hade jättemysigt och pratade bara häst häst och häst! Såklart. 🙂 Så underbart goa tjejer från hela landet som hade kommit ner till Skåne för detta, älskar såna här ”meetups”! Några av dem känner jag från Virsbo, andra var vänners vänner. Jättekul att ses! Vi bodde på en jättemysig bed and breakfast som heter Körsbärsdalen, ligger utanför Veberöd mitt inne i den lummiga bokskogen vid Romeleåsen. Supermysigt och fräscht! Kändes verkligen lyxigt. Vi tog en kopp te på kvällen i det stora allrummet, pratade lite till häst och stupade sen i säng, våra ögon gick i kors av alla upplevelser och en lång dag! 🙂

img_1266

På söndagen åkte vi in till Flyinge igen hela gänget och kollade på hopphästar. 5,6 och 7-årsfinalerna. Snälla Anna hade fixat inträde till oss allihopa via Agria. Tackar tackar! Jättekul att se fina pållar, och många duktiga ryttare. Tyvärr pratade de inte i mick 😉 som Charlotte, men jag försökte se ändå vad de gjorde och hur de red. 🙂

Jag har inte varit nere på Breeders varje år direkt men det jag såg i år kändes verkligen super. Som att det faktiskt blivit väldigt bra med den nya satsningen att lyfta fram just de svenska hästarna och uppfödarna. Där har definitivt något hänt till det bättre! Det tycker nog inte alla, men jag som besökare och SWB-fan måste verkligen säga att det var toppen. Det är väl lång väg kvar för SWB såklart, för vi har fantastiska hästar i det här landet som vi måste kunna visa upp och marknadsföra ännu mer, men nu känns det som nåt är på rätt väg tycker iallafall jag!

img_1267

Ett annat jättekul inslag var att även fälttävlansvinnarna i Breeders fick ”komma tillbaka” och visa upp sig med lite inomhusterräng nu när det var så mycket folk där i och med hoppningen och dressyren. Och det gjorde de med den äran. Jag grinade (igen) både när Malin Josefsson lotsade runt Alvin V, en cool fyraåring som trots att han ser rätt rolig ut i kroppen har en helt fantastisk inställning och makalös galopp, och såklart när Linda red en magisk runda med fina Aramis. Den hästen alltså. Är han på riktigt???!!! Jo jag grät nog en skvätt när de andra red också förresten, Ulrika på fina Glück Wünchen (som jag tränat med på Udden flera gånger och vill köpa varje gång om jag bara vinner på lotto först) och Therese på underbara Viscera också. VILKA hästar. Och VILKEN ridning. Det är så man tappar andan. Och grinar en skvätt till. Så ska det se ut tjejer!! Vilken underbar reklam för god ridning, fina välutbildade hästar, och vår underbara sport. Charlottes ord om vikten av att våga släppa handbromsen och rida hästarna framåt men i balans, har aldrig varit så tydligt på hela Breeders (förutom när hon red) som när fälttävlanshästarna kom in i arenan.

Idag måndag började jag dagen med att fälla en liten lyckotår när körde förbi stallet en sväng tidigt i morse för att säga hej till snälla Johan, vår duktiga hovslagare. Då stod Tell och sniffade Johan i håret och bara mös och Johan kliade honom på manken och pratade lite med honom. De är verkligen kompisar de där två!

3 reaktioner på ”En lättrörd hästtjej

  1. idooooos skriver:

    Åh det låter som du haft en fantastisk helg! Förstår om du var DYNGTRÖTT på lördagen dock efter att dessutom ha tränat terräng & sedan ner på det där med alla lyckotårar & full fart hela dagen! ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s