Next level

Jag längtar till helgen, då ska jag få besök av två av mina bästa vänner! Det ska bli så mysigt. Och jag har precis fått reda på att en till långväga vän kommer på besök i november för att provrida en häst! Woho! 

Jag älskar hästar. Och kloka fina härliga människor. Känns redan som att det är lättare med hösten än i vanliga fall när man har flera roliga saker inbokade. 🙂 Jag ska ju vara hästvakt när stallfamiljen åker till Florida på semester, och lite avundsjuk är jag ju, men jag kommer ha det bra jag med. 

Igår hade vi dressyrträning för Alette, det var nyttigt och bra! Tell och jag fick rida jättemycket öppna och sluta i trav, som en ”trappa” på diagonalen om ni förstår, öppna rakt fram, sen sluta inåt i banan, sen rakt fram igen i öppna, inåt igen i sluta.. osv. SJUKT svårt och UFF vad jobbigt sa Tell! Första gången vi skulle flytta in i sluta från långsidan (ur öppna) hände ingenting… Ähum. Han var nog lite stel ändå sen fälttävlan, trots att jag tyckte han kändes fin och pigg. Jotack, piggheten var det inga problem med men han får inte göra sig rak. Supernyttigt för oss med sån här ”mjukhetsgympa” och när vi fick till det bara dansade han fram med jättelätt kontakt i handen. Fina fina häst!

Vi kom aldrig till galoppen, men det får vi ta nästa träning. Tell var rätt slut i bakdelen kändes det som, han hade ju jobbat på fint. Kände mig jättenöjd med detta lösgörande arbete. Vi ska bara bli lite stabilare i det där ”dansa”-läget, snart kommer vi kunna rida MsvC på hur bra procent som helst tror Alette. Jojo, vi får väl se. Träna träna! 😀

IMG_1430.JPG

Trötta och glada efter ett svettigt pass, Tell fick ha ulltäcke och jag tog på mig fleece och dun och allt varmt jag hade.. hurven!!

Jag har lite beslutsångest över vad jag ska göra framöver, är ju anmäld till en hopptävling till och en dressyr i november. Tror jag ska hålla mig till den planen, det känns rätt så lagom, men jag vill ju SÅ gärna åka ner och rida Hubertusjakt i Skåne!! Dock missar jag hopptävlingen då, han kan ju inte gå båda de sakerna på samma helg. Men jag vet inte, det hade varit SJUKT kul men jag tror det kan vara rätt mastigt med två mils ritt och jag vet inte hur många hinder. (Även om detta rids i lugnt tempo med pauser och man behöver inte rida upploppet om man inte vill). Antagligen är det väl inga problem, han är ju vältränad, men jag vill ju verkligen vara rädd om min fina pålle.

Tänk att jag har ridit 100-klass. Jag är så himla glad och stolt över det fortfarande! Egentligen känner jag att jag är så himla nöjd med den här säsongen så jag behöver inte bevisa nåt mer just nu. Min plan är att ta det lugnt och bara njuta och ha roligt. Dock kan man ju göra det på massor av olika sätt. Hehe. 😉

Kolla på det här roliga avsnittet på SVT play vettja, en rolig kille som testar fälttävlan med Sara Algotsson Ostholt! 🙂

Skärmavbild 2016-10-20 kl. 11.20.56.png

Ni måste kolla på det här också. (2 min 47 sek). Jag blir helt tårögd. Vilken fantastisk häst Seabiscuit var, trots att han tydligen var liten och lat! 😉

Skärmavbild 2016-10-20 kl. 11.57.36.png

En reaktion på ”Next level

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s