Helg!

Igår hade Tell och jag dejt med två söta tjejer, vi skulle rida ut helst innan det blev mörkt, men det hann ju bli ju mörkt ändå såklart så det var pannlampor och reflexer och hela köret som åkte fram. 

Tänk om man slutade typ kl 12 på vardagar? Vore så fett!! Men men. Pållarna sprang fint ändå i mörkret, trots att jag red först och hade min värdelösa jula-lampa (min dyra fina ligger ju i verkstaden fortfarande i väntan på att Matias ska laga klart den.. ähum). Ett mirakel att Tell ändå kutade på som ingenting, hade jag INTE gjort om jag var häst och man fick så kass belysning. Jag är så glad över att det var typ flera år sen han gjorde sina shettisvändningar och gethopp åt alla möjliga håll, numera är han oftast hur stabil som helst att ha som ledare ute! ❤

Inser att jag kanske har glömt att presentera Lottie? En mycket söt ponny-dam som bor hos oss ett tag. Mia heter hennes extrapilot och det var hon, Lottie, Tell och jag som var ute och sportade i mörkret.

IMG_1219.JPG

Lottielott 🙂

Tell var förresten extremt billig om nån hade velat köpa honom igår, han skulle inte komma in för allt smör i Småland. Eller ja, han kom fram till mig och var nyfiken och sällskaplig men grimman kunde jag glömma att få på. Spelade ingen roll att jag hade äpplen med mig. Han for iväg bakåt som ett skott bara man visade grimman, sen kom han tillbaka till mig. Där stod jag med hästen vid min sida, men grimman skulle han INTE ha på sig. Så höll det på i typ 20 min tills jag gick och hämtade en havrehink (pallade inte hålla på mer, det regnade och blåste och Mia stod och väntade stackarn). Då minsann gick det bra. Hästracka!!

Idag gick det dock bra, nu var allting glömt. Han stack ner nosen i grimman självmant. Alltså ibland undrar man vad de tänker… 😛 Nåja, det är iallafall extremt sällan detta händer nu för tiden. I allmänhet så sköter han sig ju väldigt bra nu såhär i 14 års åldern. 😉

Råkade läsa lite trådar på internet om knepiga Landlordhästar. Nu har väl mycket att göra med utbildning och ryttarens färdigheter naturligtvis, men ändå intressant att många tydligen upplevt att Landlord lämnar rätt svåra individer men VÄLDIGT bra tävlingshästar. Det är väl inte så konstigt egentligen, att det där kan ha ett visst samband. (Även om jag såklart tycker att man bör avla så att vanliga människor kan rida hästarna, det är ju väldigt få som är proffs). Högt i blod, känslig och energisk hopphäst… då kan det ju vara rätt mycket reaktion och flykt i dem också. (”Inget för hobbyryttare” är det många som skrivit.. okej…) Men kan man hantera det är de fantastiska! Sen tror jag inte alla Landlord-hästar är såna, verkligen inte. Och Tell har fått mycket motor och arbetsvilja från sin mamma också, så det är ju inte bara Landlordgener. Men han är rätt lik sin pappa i kroppen tycker jag! 🙂 Om Landlord står det ”något kort skritt”. I övrigt okej gångarter. Fantastisk hoppteknik. Ja ja. Vi känner igen det där… 😉

horse_landlord-big

Landlord


14715004_10202248993423014_4323709565536936387_o

Tosca – Tells mamma!

Jag är hästvakt i helgen, Agneta och Bibbi är i Odense och kollar på fina pållar. Så mysigt att ta in alla hästarna och ge dem kvällsmat. Lilla fölis får sova i egen box nu bredvid mamma och äter kvällsmat precis som de stora pållarna, så fort det går så är de ”stora”! ❤

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s