WE-träning i Växjö

Mia Säwe från Ölmstad kom till Bergunda idag och hade träning för oss, efter att jag hade lämnat av mina vänner vid tåget körde jag och hämtade Tell och åkte dit. Woho! 🙂

Regn och grått och kallt. Bra läge att träna WE inomhus! 🙂

Gruppen före oss. Så duktiga!

 

Alltså Tell. Ibland undrar man vad han håller på med. Han skulle ICKET komma i hagen idag heller, fick muta med havrehink. Då gick det bra. Sen sprang han upp på släpet, så glad över att få åka på äventyr igen. 🙂 Han var rätt spänd och taggad när vi kom fram, den där förbaskade skjutbanan precis vid stallet är ju lite sådär. Låter som att kulorna viner runt huvet på en ungefär. Hästarna blir iallafall miljötränade… Han sket två gånger hemma på stallgången, en gång i släpet och fyra under träningen. Hur mycket har han ätit idag???!!! Han var iallafall jätteglad och peppad. 🙂

En peppad racerlama i sitt esse

 

Träningen var jättebra och rolig. Jag berättade för Mia att vi har svårt för höger sidepass (eftersom vi nästan bara tränat vänster… ähum) och att Tell brukar ha en benägenhet att få klockan i huvudet och kasta sig bakåt. Så det tränade vi på. Fick värma upp genom att rida slalom men i skänkelvikning istället, mkt bra och lösgörande för herr speedad racerlama! Höger sidepass fick vi ordning på rätt snabbt, ett trick var att piloten behöver rätta in framdelen lite snabbare och tänka att bommen är längre än vad den är, så hästen har en chans att göra rätt. För rätt kan han göra, jag behöver bara tänka ”vänster” så flyttar han lätt som en plätt! Skit i benen. 😉 Jahapp, det var det! 😀

Klockan tränade vi på genom att INTE backa ut från överhuvudtaget. Mkt bra det med. Vi kunde t o m rida in i galopp och göra en ordnad halt på tygeln! My god. Jag är SÅ nöjd med det! DUKTIG häst!! Vi red ut framåt varje gång. Har man en aktiv racerlama som ”kan själv” så får man lura honom så mycket man kan. Tack Mia! 😀

Sen kom vi i galopp mot bordet med kannan och jag fick panik varje gång och gjorde en usel halt. Då fick jag träna mig på att bara titta på bordet och tänka ”där ska jag andas ut”. Och när jag gjorde det så gjorde Tell en perfekt halt! På tygeln! Helt avslappad. Man måste lära sig att våga göra mer fel på träning alltså… det är då det blir rätt! När jag tänkte att ”jag får nog inte stopp precis vid bordet, men jag testar att bara andas ut och se vad som händer, jag får väl stopp efter 200 meter iallafall” så funkade det ju helt perfekt. Hur får man till det på tävling? Eller rättare sagt, hur vågar man göra så på tävling? 😉

Jag är taggad på att tävla i WE snart igen så vi får träna oss i skarpt läge, det är ju det som är det svåra. Men det är väl bara en pay and ride i Olofström nästa helg tror jag, det är nog det enda innan jul. (Möjligen ska Bergunda, alltså vår hemmaklubb också ha en pay and ride i höst). Vet inte om det är lönt att åka så långt som till Olofström även om det är mysigt där, dessutom har de ju kvarka i Blekinge stackarna. (Fast det är nog inte just i Olofström). Tyvärr verkar det inte som att jag kan åka på vare sig jakt eller hopptävling om två veckor, Matias familj och en massa vänner kommer hit och de har vi ju inte träffat på aslänge. Men en dressyrtävling har jag kvar i allafall. Och kanske nån pay and ride i WE alltså. Vi får se. 🙂

Dagens outfit: Tunn ulltröja köpt på second hand i Köpenhamn för 20 kr. Favoritridbrallor från Eurostar fyndade i en realåda i Falkenberg för 5 år sen. Bula ull-underställ från Outnorh outlet i Växjö, och väldigt gamla och tunna ullstrumpor från försvarets överskott i Boden för 10 kr. Yeah! 😉

img_1441

Enormt mkt äpplen i år. Vi har ETT äppelträd som inte ens är så gammalt men ändå får vi så många äpplen att det inte går att äta upp! Hästarna blir glada. 🙂

2 reaktioner på ”WE-träning i Växjö

  1. idooooos skriver:

    Åh det är ju så kul med WE! Skulle vilja rida det mer men det är tyvärr så långt till alla såna träningar så jag har inte prioriterat det så man åker så mycket iomed fälttävlan (ja du vet ju hur det är, lusten finns men inte orken, pengarna & tiden)
    Men ska helt klart rida mer WE i framtiden & förhoppningsvis kan Pantis avkomma gå på tygel. Allt blir liksom lättare då.. 😊

    • Ida Qvarnström skriver:

      Hahahaha du är så rolig! Å Pantis.. och hennes blivande avkomma 😂 Ja det år superkul med WE. Jag var lite less efter förra tävlingen när jag tyckte det gick så sjukt dåligt, men nu är jag peppad igen! Nåt måste man ju göra när det inte är fälttävlan! 😜😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s