Pigg häst

Jahapp, Tellepelle har ju fått vila i några dagar för att jag var tvungen att jobba, dessutom på annan ort tillfälligt. 

Idag kom jag ut när det fortfarande var ljust så vi skyndade oss ut i skogen. Härligt! Tell var SÅ förbenat pigg och då kommer det ju fram ett antal rävar bakom öronen. Han taggade till och skulle vända till och med nån gång, men det blev inget med det som tur var. Hade tänkt ta en lugn tur mest i skritt men han berättade själv att han behövde springa av sig, hehe. 😉 Så det fick bli lite trav och galopp också, och när han får välja själv (jag låter honom bara gå) så jäklar vad det går. Men han fick rulla på ett tag ändå. Sen var han inte alls lika spänd och tittig efter det. Skönt. 🙂

Jag blev lite orolig, för först gick han lite snett på stallgången men jag kände absolut ingenting när jag red. Gick med honom en bit och då gick han också helt rakt och jämnt. Märkligt. Och när vi kom hem var han helt flåsig fortfarande, fast vi hade skrittat i säkert 20 min på slutet. Dock gick det över snabbt. Han är nog varm i sin tjocka päls, även fast jag klippt honom blir han ju jättesvettig. Och så var han lite taggad även på vägen hem och ville skritta i 190, det fick han dock inte. Vet inte om det var nån älg i närheten eller så som han kände av.

Tills vidare fortsätter jag med min strategi ”han mår bra av att röra på sig” så mycket jag kan, och att jag tar det försiktigt med eventuella studsövningar för många gånger så han inte överanstränger sig heller. Lagom är bäst. Fick reda på att det ska vara en clinic här i närheten med Viveca Ewards i november (där hon visar equi body balance och equiband) som jag bums anmälde mig och Tell till. Så spännande! Det ser jag verkligen fram emot.

Nu åker stallfamiljen på semester, det är de värda, så jag är stallvakt i 10 dagar ihop med Bibbi och Göte samt Helena och Hannah. Det ska nog gå bra. Det är nio hästar, så en del jobb blir det ju. Tur vi är flera som hjälps åt. 🙂

img_1492

That begging look.

Är det nåt särskilt ni vill att jag skriver om förresten? Jag känner ju bara en del av er läsare, men jag ser ju att många fler hittar hit! Så roligt. Välkomna! 🙂 Skriv gärna nån kommentar, säg hej om ni vill, eller som sagt skriv om det är nåt ni gärna vill veta mer om!

/Ida

8 reaktioner på ”Pigg häst

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s