Dressyrvinter

Brr, nu ska jag hoppa in i duschen strax! Och sen bänka mig för att kolla ikapp mig på bonde söker fru. 🙂

Red ett pass på banan ikväll tillsammans med Helena och Sonic, sen red jag lite till och Helena gick och bytte häst lagom tills jag var klar. Då följde Tell och jag med ut med henne och häst nr 2 på en skrittrunda med pannlamporna på. Bra tajming där! Allt är mycket roligare med sällskap, särskilt när det är två grader och iskall nordanvind från alla håll samtidigt. Dunkjolen fick komma fram lagom till skrittrundan, SÅ skönt! Annars hade jag dött. 😉

Jag är så himla glad över min älskade lilla racerlama! Han var ju som bekant pigg som en gnu och lagom olydig och rädd i söndags (även om det slutade väldigt bra), men idag var han på sitt absolut bästa humör! Kom fram och gnäggade i hagen, och var SÅ himla fin att rida! I galoppen fick jag så fin känsla efter ett tag och han stretchade verkligen ut och frustade och frustade. Har aldrig varit med om att han nästan slagit nosen i backen i galopp förut! Men han bar sig så fint så ville han stretcha ut halsen så fick han det. Det var liksom aldrig nån fara med balansen. Men jag tror som sagt aldrig nånsin att jag har hållit längst ut på mina långa dressyrtyglar förut – i galopp! Fina fina häst. Han var verkligen toppennöjd med livet idag. Skrittade jättefint efteråt med långa lugna steg. Då är det inte svårt att vara ryttare! Jag satt mest där och njöt och småpratade med Helena. 🙂


En spännande grej som hänt är att jag trillade över ett par begagnade Königsstövlar på hästnet, tänkte inte skaffa några nya dressyrstövlar förrän till våren egentligen (nu känns det som att jag kommer bo i mina vinter-Ariat-stövlar till i maj, typ) men det är också väldigt svårt att hitta mått som passar på just begagnade stövlar. (Om man inte har storlek 38 vill säga och är väldigt normallång och normaltjock om benen). Jag hade först tänkt spara ihop till ett par De Niro-dressyrstövlar, och de verkar ju helt ok i kvalitet, men det är ändå rätt så mycket pengar. Dock har jag insett efter alla år med hästsport att det verkligen är VÄRT att ha vissa grejor i riktigt bra kvalitet.

Då är det ju bara den här lilla detaljen att jag inte är gjord av pengar. Så jag har själv sålt av lite begagnade grejor på tradera och hästnet som jag inte behöver/använder, och så dök då de här stövlarna upp och alla måtten stämmer. Nu ber jag bara till gudarna att de passar när de kommer fram!! Det vet man ju aldrig riktigt ändå, trots alla noggranna mätningar. Well, jag får väl sälja vidare dem i så fall. Det kan väl vara lite bökigt, men som sagt, känns ändå som att jag fick slå till nu när rätt storlek och mått dök upp. Jag har inte haft just Königs-stövlar förut men jag klämde och kände på några olika modeller i det märket när jag var på Elmia. Herregud, vilka stövlar. Verkligen helt grym kvalitet. Riktiga klassiker. Så det var egentligen då jag bestämde att jag hellre har ett par begagnade såna än ett par nya av ”okej kvalitet”. 

Eftersom jag inte har nån vidare koll på Königs så visste jag inte heller direkt vilken skillnad det egentligen är på deras olika modeller, trodde mest att de är väl mer eller mindre dyra och fina allihopa. Jojo. Nu har jag i efterhand googlat lite och de här stövlarna (just den modellen alltså) som nu är på väg till mig kostar nästan ELVA TUSEN SPÄNN nya (!!). Gulp. Då kan man ju säga att det ÄNNU mindre hade varit aktuellt att köpa nya såna! De här verkar vara i fint begagnat skick till bra pris, t o m nästan bra att man slipper rida in dem för det är redan gjort. 😉 ÅH vad jag hoppas att de passar!!!

 

9 reaktioner på ”Dressyrvinter

  • Ida Qvarnström skriver:

   Låter ju ännu bättre! 😊 Ojdå länkade jag till nåt med bling? Ja det kan man ju välja till såklart om man köper nya men dessa ska vara helt enkla svarta bara. Hörde dig på radion i morse förresten! P1 var på när jag körde bil. 😊 Så spännande med granaten!! 😱Vilket pådrag! Och att den var skarp!

 1. idooooos skriver:

  Vad härligt det lät det där med att galoppera på lång tygel i balans! Hoppas kunna göra det en dag jag med. Just nu får vi till det fint när jag longreinar, i trav. Men galoppen blir bättre & bättre den med! Hoppas kunna få henne lika avspänd & mjuk med mig uppepå någon gång med.

  Hoppas stövlarna passar!! Grymt med redan inridna stövlar ju! 😘👍🏼

 2. dressyrbitchen skriver:

  Oj! Jag skänkte bort ett par Königs för ett tag sedan… Hade visserligen köpt dem begagnade, men ändå. 😉 Hoppas att du blir bättre kompis med dina stövlar än vad jag blev med mina. 😂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s