Fälttävlanssäsongen 2016

Nu har det blivit mörkt och november och det känns som att året är slut. Det är det väl inte riktigt, men fälttävlanssäsongen är iallafall slut för i år. (Om man inte räknar in eventuell inomhusterräng som kanske blir av vid jul i vanlig ordning). 🙂

Tänkte iallafall att jag skulle sammanfatta det här fälttävlansåret lite, det kan ju vara kul. Särskilt eftersom det här faktiskt BLEV en fälttävlanssäsong, det ska man inte ta för givet! Förra året kom vi ju bara iväg på nån terrängträning här och där, men inget tävlande. Det har väl inte varit sådär urmånga tävlingar i år direkt, beror på vad/vem man jämför med.. 😉 men vi HAR iallafall tävlat, tränat, och haft SÅ roligt! 😀

I april åkte vi till Vinslöv och red 90-klass, säsongsdebuten, och det var väldigt nära att vi inte kom iväg alls pga dubbel-bilhaveri. Jag var nära gråten hela dagen bara för att jag var så glad för att vara där!! (Världens snällaste uppfödare Göte startade upp sitt rejäla hederliga ekipage och skjutsade både mig och Tell ner till Skåne och tillbaka). Det var en bra strategi att vara sådär gråtmild och tacksam hela dagen. Tell gick okej i dressyren, felfritt i hoppningen och som ett skott i terrängen. Vi drämde till med en fin 5:e plats och en tjusig grön rosett. 😀 ❤

Skärmavbild 2016-04-24 kl. 11.17.12IMG_9298

I maj var vi och red pay and cross i Hoby. Förmodligen världens längsta bana någonsin (med flest språng) i 90-klass, men kul hade vi! Och jag kom ihåg hela banan. 🙂

img_9590


I juni åkte vi till Udden och red en stilterräng i 90-klass
. Det gick hur bra som helst, men jag red aningens för sakta vilket aldrig har hänt förut. I övrigt en jättebra känsla, felfritt på hinder, glad häst och pepp för fortsatt säsong! Woho! (Lite blöta blev vi. Det var ingenting mot för resten av säsongens tävlingsstarter, men det visste vi inte då).

IMG_9768

I juli var det dags för årets andra hela fälttävlan, nu var vi tillbaka i Hoby. Solen sken i dressyren, hoppningen fick vi rida i ridhuset – och fick TIDSFEL! Har aldrig nånsin hänt i banhoppning förut. That was a new one! Revancherade oss med en prickfri terräng, dock i TIDERNAS ösregn. Himlen öppnade sig verkligen så jag såg ingenting. Tur jag lämnat banskissen till Tell i förväg så han visste hur han skulle springa. 😉

13581934_1038767312839734_4058474670996461565_o

Skärmavbild 2016-07-04 kl. 13.40.52

Årets bästa fighting-face-bild!

I juli var Tell och jag även på träningsläger/semester nere i Blommeröd i Skåne och red Teamchasing med våra grymma vänner Anna och Lisa! Så himla kul. Tell var en stjärna, även om själva den avslutande teamchasingen också gick i ösregnets tecken dessvärre! Detta kommer också med på fälttävlanssammanfattningen, även om det nu inte riktigt är fälttävlan så är det ju terrängaktiviteter i grupp. 🙂 Mycket mycket roligt som sagt!

Skärmavbild 2016-07-11 kl. 17.28.38IMG_028413582133_1389550057726856_6862186174301529556_o13641278_1388259711189224_5418824607009574548_o


I september red vi stilterräng igen på Udden,
jag har ridit nån terrängträning också här och där i år (bland annat kurs för Magnus Gällerdahl) men det har funkat bra att få lite banträning genom att rida stilterräng och pay and cross också! Så det rekommenderar jag verkligen. Just denna stilterräng red jag som träning inför fälttävlan på Udden helgen efter, det var enda chansen att kunna träna där före tävlingen. Så jag körde Tell till Udden på morgonen, åkte och jobbade inne i Kalmar, sen tillbaka och red! Mycket bra. 🙂

IMG_0872IMG_0875

Två dagar senare var vi tillbaka på brottsplatsen och red 90-klass. Vi gjorde en ganska bra dressyr, fick dessvärre ner ett i hoppningen (fjantpet, man måste rida ordentligt och inte slappna av för mkt bara för att hindrena inte är så höga) och sen fick vi till en kanonrunda i terrängen! Jag bara njöt. FINA FINA HÄST!!! Detta resulterade i årets andra placering, det trodde jag inte men it ain´t over til it´s over i fälttävlan! 😀 Vi tog en ANDRAPLATS, vilket är vår bästa placering någonsin i fälttävlan! Åh så roligt!! 😀 (Stilterräng har vi ju vunnit två gånger men fälttävlan är ju liksom RÄTT mycket svårare att få pris i)!

img_1416IMG_6560IMG_6551

Linda Algotsson hade ju tjatat på mig att jag skulle anmäla till 100-klass, och har man lovat en landslagsstjärna så har man ju. Sagt och gjort, vår sista fälttävlan för säsongen blev debut i 100-klass på vår kära ”hemmabana” Udden utanför Kalmar. Och SOM min fina häst levererade. Det var nära att det blev pris igen, vi kom första utanför placering.

En trevlig dressyr på dryga 65% (alltså till och med BÄTTRE än våra resultat i 90-klass!), ett skitpet i hoppningen och sen en felfri terräng inom tiden. Den här gullepållen har inte satt en HOV fel i terrängen på hela säsongen! (Att jämföra med vår första riktiga fälttävlanssäsong 2014 när det var lite mer blandat mellan att antingen gå som ett skott ELLER fega ur och kasta sig hem/tappa matten/matten hängde upp och ner i förbygeln och fick klättra upp igen). 😉

img_1354img_1364img_1370

Tack för allt älskade, älskade häst! Vilken säsong vi haft, både provat på team chasing OCH debuterat i 100-klass i fälttävlan med den äran! Flera rosetter, men framför allt lärdomar, erfarenheter och så mycket roligheter har det blivit! 😀

3 reaktioner på ”Fälttävlanssäsongen 2016

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s