Tar det lugnt

Jag har drabbats av nån slags tillfällig höstdepression, det händer alltid i mörka november. Det enda jag vill är att ligga under en filt i soffan och dricka whisky. 

Tell och jag hade mysstund igår och gick ut en promenad i pissväder i mörkret. Hej november. I fucking hate you. 😛

img_1618

Uppfinningsrikedom. Knöt en benlinda runt magen så jag kunde ta på reflexbröstan ändå trots att jag inte hade sadel på. Tell fick ha benreflexer runt svansroten också. Det är viktigt att synas bra i detta kompakta mörker! Tycker det är lite läskigt att bara ha benreflexer på OM hästen gud förbjude skulle komma lös t ex.

img_1619

Men den här gullenosen älskar jag mer än nåt annat iallafall!

Som tur är har jag flera roliga saker att se fram emot den här veckan. Imorgon kommer Alette, bästa Alette. Även fast jag just nu hatar dressyr så vet jag att jag kommer få bra hjälp av henne!

Och på lördag ska jag och Tell åka till Ingelstadsgymnasiet och vara med på en clinic som Viveca Ewards håller i, det längtar jag nästan ännu mer till än dressyrträningen! Känner att jag behöver få lite nya verktyg för att jobba med hans avslappning och bärighet. Jag ska gå en tömkörningskurs till våren har jag tänkt (eller när det dyker upp nåt bra tillfälle). Jag gillar inte att longera, tycker det känns rätt meningslöst. Frihetsdressyr och olika lekar och kommunikationsövningar gör vi ju då och då, det gillar både Tell och jag! Men jag vill ju hitta ett bra sätt att få honom att stärka sig och jobba rätt även när jag inte sitter på. Det hoppas jag Viveca kan inspirera till! Longering tycker jag är svårt för att Tell inte direkt är ett under av mjukhet och avslappning ”helt utan nåt”, och jag gillar inte riktigt pessoasele heller som jag tycker drar honom i munnen. Nu ska vi prova en metod där de inte alls sitter fast i inspänningar till munnen, det ska bli väldigt spännande.

Folk tycker så mycket, och det här att hon använder sig av Equiband har visat sig vara känsligt. Jag är ju nyfiken på det mesta så länge det inte innebär någon fara för mig eller hästen. Och det tror jag verkligen inte att detta gör. Förmodligen tvärt om. (Annars åker jag hem, såklart). Jag tycker det finns många kloka tankar bakom det Viveca skriver (inte bara om Equiband, det är mer helheten jag är intresserad av och inte nåt jäkla gummibandssystem BARA) och det ska bli spännande att höra mer om på lördag. De som jag pratat med som tycker att detta verkar mindre bra säger mest att ”det där verkar vara till för folk som inte kan eller orkar lära sig rida ordentligt”. Ja, så kan man ju också tycka. Jag tänker iallafall bilda mig en egen uppfattning. (Sen ska gudarna veta att det i allmänhet finns MASSOR med kvacksalvare och hästpratare och massörer osv där ute, det är verkligen inte det jag menar. Jag tycker att man ska vara på sin vakt och ringa veterinär. Dock samarbetar vår veterinär mycket med fysioterapeuter som är SERIÖSA, så jag tycker verkligen inte man kan avfärda hela den här yrkesgruppen. Det finns många som är otroligt duktiga).

Egentligen skiter jag i själva equibandet, eller vad det nu kan vara för nån metod eller hjälpmedel man använder sig av. Jag är intresserad av balans, bärighet och avspändhet! Och det är det clinicen heter, och handlar om. 

Läs t ex det här som Viveca har skrivit. Det här tycker jag också är klokt skrivet angående diskussionen kring ”lång och låg”.

pyramid

Bild från Vivecas blogg, länk till inlägget ovan.

Jag är verkligen inget fan av ”quick fixes” och jag är kritisk och fundersam. Men har även ett öppet sinne och lyssnar gärna på kloka människor som både kan förklara, reflektera, svara på frågor, och visa. Jag vill alltid lära mig mer. Det är därför jag åker dit på lördag. Det tror jag aldrig kan vara fel. Ni som är skeptiska över saker ni bara hört om och aldrig ens själva provat, låt mig göra det om jag vill och låt mig ta ansvar för det. För det gör jag, jag lovar. Tack! ❤

En kompis kommer hit i helgen också och ska provrida en häst, hon ska bo hos mig och jag ser på många sätt fram emot en riktigt härlig hästig helg! 😀

 

2 reaktioner på ”Tar det lugnt

  1. dressyrbitchen skriver:

    Vivvi har många kloka tankar och är oerhört intresserad av det hon gör så det blir säkert en alldeles fantastiskt bra clinic! Jag provade gummibandet på Mackan och han bockade som tusan med följden att bandet gled iväg – ingen idé kände jag då. Provar kanske en annan gång. 😉 På söndag kommer Vivvi hem till oss för att ge oss djupvågsbehandling och det skall bli spännande. Maken fick en behandling i födelsedagspresent och jag skall testa för att se om Vivvi kan göra något åt mina smärtande ljumskar. 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s