Levande bjäbbande julbelysning

Idag hade Tell och jag lite frisersalong och ryktstund, han ska få ta det lugnt nu ett par dagar och mest skritta pga vaccination. Sen tog vi en 5 km skrittpromenad i mörkret. Jag gick bredvid. 

Jag förstår att man kanske inte ”ska” göra så, men jag låter honom gå något efter mig i början för då är han lite blyg. (Inte rakt bakom mig, då blir det ju livsfarligt om han skulle fara framåt). Jag tycker liksom att det blir lugnare så, istället för att jag ska tvinga honom att gå precis bredvid mig fast han inte vill. Då blir han ofta spänd istället. Så han får gå där han vill, bara det inte är bakom mig som sagt. Sen efter en stund morskar han upp sig och kommer upp vid min sida, så jag går vid bogen på honom (där jag egentligen vill ha honom). Om vi möter bilar går jag lite snett framför honom igen så han känner sig trygg, men helst går jag in lite åt sidan på en åker eller skogsväg om det går vid mötet. Det är så himla smala småvägar häromkring och jag HATAR att bli instängd mellan en stenmur och taggtråd, eller nåt i den stilen. Man kan ju aldrig lita på att bilförarna verkligen saktar in (eller ens ser en, trots tusen reflexer). Tycker gott man kan gå ut en bit om det går, för säkerhets skull för alla inblandade.

En knäpp grej som hände var att vi gick förbi en gård där jag tror de har nån kennel, det är ofta skällande små hundar ute i trädgården. Jag har inte sett hundarna där på länge, men nu var de minsann ute i mörkret. Bjäbbandet hördes på långt håll. När vi kom närmare såg jag bara nåt rött och vitt som blinkade i hela trädgården. Fattade inte vad det var. Tell tvärstannade och såg ut som att han inte fattade NÅNTING. Det gjorde han nog inte heller. Det var ägarna som hade satt på såna där blinkande halsband på alla hundarna! Detta går liksom inte att beskriva i ord, men ni får tänka er en mörk trädgård mitt i mörka Småland där det liksom hoppar omkring en vilt bjäbbande julbelysning och blinkar hysteriskt överallt. Jag kunde inte hålla mig för skratt. Det kunde dock Tell, han tränade lite på passage istället helt livrädd för det här blinkande bjäbb-spektaklet, men han följde snällt med mig ändå och fick klappar och godis när vi var förbi. Hahaha, en sån SYN alltså!! Stackars Tell, han måste verkligen trott att hans sista stund var kommen.

När vi kom hem stretchade vi ryggen igen och tränade på lite tricks. Min häst är verkligen så sjukt lättlärd! Han kom ihåg detta från igår och stretchade helt själv inne i boxen, sen gnäggade han irriterat mot mig och berättade att han minsann ville ha godis som belöning! NU! 😀

img_1634

Alltså jag är ledsen, men det blir inte så bra bilder nu när det är mörkt. Det illustrerar iallafall min mörka hästtillvaro just nu. Skulle tagit nån random bild idag på lunchen istället, det var faktiskt SOL! i VÄXJÖ!! OMG.

2 reaktioner på ”Levande bjäbbande julbelysning

  1. Caroline och unghästen Stina skriver:

    1: Hahaha! Jag vill också ha sån’t julpynt! får sätta dioder på silverfiskarna i badrummet eller något. Hälsa Tell att det som inte dödar härdar 😉

    2: Alltså, jag inte bara låter Stina gå bakom mig när jag leder, jag LÄR henne det. Jag vill bestämma var vi ska gå och i vilken takt utan att dra i henne. Jag vill också att hon ska veta att hon kan göra vad tusan hon vill, men förbi mig går hon inte. De gånger hon har blivit rädd för grejer bakom har hon inte sprungit på mig, utan hoppat till bakom eller gått vid sidan av mig. Sedan har jag iochförsig ett sådant där långt NH-grimskaft, så hon kan hoppa två meter framåt utan att hoppa in i mig. Vi har liksom varsin liten bubbla när vi är ute och går, Stina och jag. Vi ger varandra space 😉 Jag menar att det är lika farligt att gå vid bogen på en hästs vänstra sida, om den blir rädd för något till höger om den. Då har man ju en häst i knät ändå liksom…

    3: Visa stretchen! Jag behöver både tricks-inspo och vill gärna se en bra stretchövning.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s