Härligt att man är på topp

Det går sådär för mig. 

Igår gick det skitdåligt att rida och jag hade bara ingen ork. Det hade dock Tell. Det var inte alls nån bra kombination. Så jag bestämde att han skulle få komma ut och springa av sig idag istället för ”trim på banan” och hoppa några hinder inför imorgon som jag egentligen tänkt. Så långt en bra idé. 

Verkligheten: Jag rider iväg glad i hågen och märker efter ca 2 km att jag har MÖSSA på mig och inte alls hjälm. Rider hem, på med hjälmen. Hoppar sen upp med grimman på eftersom jag ställt upp Tell i gången när jag skulle hämta hjälmen. Suck. In igen, av med grimman. Rider ett annat håll än jag gjorde först pga hörde en massa jakthundar där, sitter i andra tankar och känner plötsligt bara inte alls igen mig. Så märkligt. 

Tell är glad som bara den och vi rullar på i galopp på en fin grusväg. Jag tar en halvhalt (tror jag) och då tvärkastar han sig istället mot en stenmur och tänker hoppa. Jag hinner få stopp som väl är (hade blivit spännande annars eftersom vi då hamnat i en kohage) och sen blir det övergångar i massor. Sen återgår vi till lite galoppintervaller och nu känner jag igen mig iallafall. Låter Tell dra på riktigt ordentligt några hundra meter. Jippiiiiiiiiie!!!! 

Tell är så glad efter galoppen och nåt som ska föreställa nedjoggning i trav, så han vägrar skritta lugnt och avslappnat. Han kör istället nåt som liknar flygande pass i riktning hemåt. Jag hoppar av och går med honom. Då skrittar han lugnt. Knäpper upp nosgrimman för att han ska få ett äpple jag har i fickan. 

Sen nosar han glatt på nåt på marken och lyckas såklart trampa på tränset som går av på fyra ställen. Jag blir så trött på mig själv så jag knyter ihop det som är kvar och hoppar upp och skrittar hem. Det gick utmärkt. 

Nu KAN väl inget gå fel på hopptävlingen imorgon eller vad tror ni? 🙈😬😂 

3 reaktioner på ”Härligt att man är på topp

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s