90-talets hästprogram

Jag har ju tidigare i den här bloggen skrivit några inlägg om häst- och ridsportprogram på TV genom åren, bland annat finns en del kul på SVT:s öppet arkiv och SVT play! (Och en del som låg uppe där är nu av någon outgrundlig anledning borta. Hur kan de GÖRA såhär?!)

Tyvärr har jag ännu inte hittat serien ”I Stallet” nånstans som sändes runt 1990, och tro mig jag har letat, men det borde ju läggas ut någon gång tycker jag! Själva låten kommer vi nog alla ihåg som har minnen från detta program, men vad handlade det om?

Jag minns ett annat häst-TV-program som hette ”På bettet”, jag hade de avsnitten inspelade på video så de har jag tittat på många gånger! På den tiden alltså. Den videokassetten är long gone (antagligen blev den så utsliten så ingen tracking i världen hjälpte ändå). Den TV-serien tror jag kom senare än ovan nämnda ”I Stallet”. Dock måste det ändå varit 90-tal. 1992 kanske? Jag har för mig att Wiveca Schenholm var programledare. Hoppas jag får tag på den nån gång, vill hemskt gärna återse både ”På bettet” och ”Stallet istället”!

Här kommer en till gammal goding! Många kända fälttävlansryttare och profiler fast i lite yngre tappning än idag figurerar i denna! Det står på slutet att filmen är från 2006 men jag undrar då det.

Och så får jag ju avsluta med en riktig klassiker, ett TV-klipp från 1995. Mark Todd på Bertie Blunt rider merparten av terrängen i Badminton (av alla banor) med bara EN STIGBYGEL kvar. Tydligen ska han ha sagt “I almost felt like bursting out laughing at the thought of galloping down to one of the most difficult fences in the world with only one stirrup.” (Det var alltså det stora vattenkomplexet ”the lake” han menade). Mannen har ju en helt SJUK balans och vilja. ”The eventing supreme being” sa de om honom på Badminton i år som presentation! 😉  Jag tror vi alla förstår varför. Och vilken fantastisk häst Bertie Blunt var!

En reaktion på ”90-talets hästprogram

  1. Lisa skriver:

    Jag fattar inte hur nån kan ha så bra balans som Mark Todd! Helt sjukt! Jag är jätteglad att jag lyckats se honom live i Badminton för några år sedan. Fast då hade han två stigbyglar 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s