Seg lördag

Idag sov jag till kl 14. Det kändes ju som en major fail kan man säga. Vaknade först kl 10 men kände mig rätt krasslig så jag tänkte bara vila ”lite till”. Jisses. Ibland kan man tro att jag fortfarande är tonåring. 

Det var nog bra iallafall att jag fick sova i 13 timmar för jag har blivit rätt förkyld. Nu känns det faktiskt mycket bättre, även om jag har varit sur hela dagen för att jag ”sov bort allt”.

Pallrade mig iväg till stallet iallafall och Tell den glada racerlaman var på utmärkt humör för aktivitet. ”Äntligen händer det nåt”!! tänkte han nog. Jag har ju jobbat så in i bängen och inte hunnit rida på ett par dar.


Red ner till ridhuset. Han var pigg som bara den och full i fan hela vägen ner, men det gick bra. Fick stå upp och låta honom rulla på i galopp rätt länge för att få ut lite energi när vi väl kommit ner till ridhuset, åh vad han var nöjd med det. Frustade och frustade och sträckte ut halsen. Tror han till och med var sugen på nåt litet bocksprång men han är så snäll när han bockar så man tycker mest det är gulligt ändå. Värre är det ju med hästar som drar till hela ryggen och kör nån slags rodeo-katapult-bockningar, Tell gör mest ett litet större galoppsprång och piper till av glädje. 🙂

Det var väl inte tidernas bästa dressyrpass vi fick till, får nog mest kalla det ”avrastning av pigg häst och uppiggning av matt och sjuk ryttare”. Men det syftet var ju fullt tillräckligt idag. När vi var lagom nöjda och avrastade båda två skrittade vi hem igen.


En vän föreslog att jag kanske skulle prova att lägga på Tell ett varmare täcke, jag vill ju gärna försöka få upp honom lite i vikt. Han har ett 200-grams horsewaretäcke på sig och med tanke på att han är rätt varm av sig och det inte är svinkallt än så trodde jag att det räckte. Och det kanske det gör. Men det kan vara värt att prova ett varmare förstås, klart jag inte vill att han ska behöva äta massor för att hålla värmen! Det är ju bra om han kan lägga på sig lite istället den smala raketen. Ja, jättesmal är han ju inte, men han skulle behöva lägga på sig lite. Och jag vill ju verkligen inte att han faller ur mer.

På sistone har jag fått omvärdera lite kring hur min häst ”är”. De ändras ju faktiskt ibland! 😉 Även om Tell generellt sett hela sitt liv varit väldigt lättfödd, knappt fått nån havre och bara gått på fri tillgång hösilage så får han lite mer havre nu när han är lite äldre (han får 2,5 liter om dagen, det är ju inte heller några mängder direkt). Och nu på vintern får han lite mer protein också i form av groov protein pga hans massiva pälssättning/fällning. Mest äter han ju grovfoder förstås, de har fri tillgång, men märker man att hästen behöver mer av nåt är det ju dumt att skita i det bara för att tror man vet hur de ”är” (eller hur de ”alltid har varit”)! Man får lyssna på sin häst. Samma sak det här med täcket, även om han alltid varit varm av sig så kan det väl vara vettigt att han får prova ha lite varmare på sig om jag vill få upp honom i hull och inte slösa energi i onödan. Jag måste ju också klippa honom lite mer nu än vad jag gjort tidigare för han blir så himla svettig. Såklart vill jag inte att han ska bli helt kokt, nu har han fått på sig ett 300-gramstäcke istället som vi ärvt av en kompis en gång i tiden. Det ser inte klokt ut, svanslappen rök för några år sen och Ingrid har sytt fast den helt snett och upp och ner. Nåja. Det är ju bara kosmetiskt. 😛 Det är ju lite varmare än hans andra täcke iaf. Vi får prova och se. Jag tycker generellt att folk har på hästar alldeles för varma täcken och ofta helt i onödan, men visst, behöver de det är det ju såklart vettigt! Man får inte vara för rabiat åt andra hållet heller. 😉

Cool kille med sitt retropannband från Get the gallop. Som för övrigt är hans livsmotto. Så det passar bra! 😉 ❤

 

5 reaktioner på ”Seg lördag

  1. dressyrbitchen skriver:

    Hmm, det med täcket har jag aldrig själv funderat över… Jag som hela tiden har tänkt att de gör av med energin om de kommer till läget där de skakar för att hålla värmen. I perioder kan Mackan också vara lite fjuttig i hullet, så det kanske kan testas, det där med lite extra fyllning. 😃 (Nu har han endast 100gr och verkar tycka att det är ok.) Du får rapportera om hur det funkar!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s