Köp en släkting till racerlaman!

Nu har jag ju nästan ”sålt” Tibelle till Sara redan, hehe, men finns det fler som är intresserade av denna grymma stostam så finns det fler tillfällen att slå till! 

Denna sötnöt fyller snart tre, född 2014, en valack efter Common Sense-Turban Rose. (Har alltså Tells mamma Tosca som mormor). Fina Tilda är hans mamma. Henne skrev jag om HÄR en gång i tiden på bloggen! Det är den proffsiga och mycket trevliga fälttävlansryttaren och uppfödaren Amanda Staam som säljer.

Inte nog med det, en TILL finfin avkomma till en Greengard-avkomma är till salu,  smittar detta? Så många Greengard-hästar finns det ju ändå inte i avel just nu trots allt! 😉

Den här fina tjejen är född 2013 och är efter Lasandos-Turban Rose. Mamman heter Tekla och gick 3* fälttävlan. Henne står det också om i blogginlägget jag länkade till ovan. Lite kul med Lasandos tycker jag, han har ju Tells far Landlord som pappa! På mödernet har Lasandos bland andra Cor de la Bryere (Lasandos mamma heter Winnipeg III e Caletto II och är statspremiesto). Mina avelskunskaper är verkligen inget att skryta med, men jag är intresserad och tycker det är kul att försöka följa hur allt hänger ihop! Finns HUR mycket som helst att lära sig… 🙂

Skärmavbild 2015-05-02 kl. 16.58.01

Mamma häst 2. Alltså Tekla!

Vad har jag gjort idag då? Jo, jag skulle rida men jag kom inte ut till stallet förrän väldigt sent så jag beslutade mig för satsa på att klippa laman istället. Det behövdes ju det också. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag fått klippa honom hittills i höst, kan detta vara fjärde gången?? Hur som helst. Det var skönt att få bort denna massiva päls IGEN. Känns som att jag är omgiven av lurviga grabbar. Jag fick klippa min sambo igår med (människo)trimmern EFTER att han först gett sig på att klippa sig själv. (Han såg ut som ett marsvin som blundat, snurrat 25 varv och SEN gått loss med trimmern på okänd hastighet och längd på skären. I ett mörkt rum. Ungefär så.) Suck. Så jag fick försöka ta mig an att reparera ödeläggelsen och lurvkaoset. 😛 Varför är det ingen som klipper MIG???? Det finns ingen rättvisa här i världen!

Jag är så glad att han tjockat på sig lite och nu är toppenfin i hullet! Och blank i pälsen också. Älskade racerlama!

 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s