Tävlingsåret 2016

Det här året har förmodligen varit mitt och Tells bästa någonsin. 

Inte för att vi har tävlat sådär herrans mycket, allt beror väl på vad/vem man jämför med, men ändå! Jag är grymt nöjd i stort. Eftersom jag har så uselt minne får jag gå in på tdb för att se vad jag egentligen gjort. 😉 Här har ni resultatet:

Vi har varit ute på 11 tävlingar i år (och gjort 15 starter totalt). Rätt lagom om ni frågar mig! 🙂 Vi har tävlat både fälttävlan (4 tävlingar), hoppning (2 tävlingar), dressyr (3 tävlingar) och Working Equitation (2 tävlingar). Jag tror vi blivit placerade 5 gånger av det. Sex om man även räknar med teamchasingtävlingen!

Skärmavbild 2016-07-04 kl. 13.40.52

Warhorse i Hoby

Till det roliga: I fälttävlan har vi blivit placerade i två av fyra starter. Varav en andraplats i 90-klassen på Udden, och dessutom debuterat 100-klass och slutade precis utanför placering den gången. SÅ sjukt nöjd med vår fälttävlanssäsong! Vilken häst jag har!! ❤ (Det kan ni läsa mer om här och se på bilder och filmer om ni vill). 

img_1354

Jag är också EXTREMT stolt över att vi äntligen debuterat 110-hoppning och det med bara en bom ner. Känslan var helt super. Jag tänkte innan att ”jag får väl ta mig samman och rida 110 en gång och sen aldrig mer”. Men när jag väl gjorde det började jag redan under själva rundan fundera på 120. Hahaha! Fina fina häst. HAN kan ju hoppa, det visste väl alla, men tydligen kan jag också det och rider ta mig tusan bättre när det blir högre. My god. Personlig utveckling – check!!

Working Equitation får vi träna på att tävla lite fler gånger, vi är ju fortfarande rookies på det tycker jag. Men kul är det! Fick till en riktigt bra tävling i Lenhovda och fick andrapris, och sen en mindre bra i Växjö. Note to self: Nudda INTE gasen på en redan taggad racerlama! Och så får jag vara lite snäll mot mig själv, det är ju bara detta år som vi har ridit LA i WE, två gånger. Vi tävlade ju LB tidigare (typ en gång). Nu är det också på en svårare nivå. Men rätt nivå tror jag absolut, det är inte omöjligt att bli stabila där inte! Eftersom det i år var 50/50 borde det ju kunna bli bättre. 😉

IMG_9734

Nöjd WE-häst i Lenhovda

Dressyren har gått så förbannat uselt på tävlingsbanan det här året så jag har inga ord. Men vet ni, det gör inget. Jag har fått en riktigt fin känsla i fälttävlansdressyren och i WE (och bra poäng!) och sen att det har gått skitkasst på ”riktiga” dressyrtävlingar när vi ”bara” ska rida dressyr och inte två till moment efter det – det bryr jag mig inte jättemycket om. Jag vet att vi kan, det vore fint att få visa det emellanåt, men det kommer ju fler tävlingar. 🙂 Dessutom har vi ta mig tusan ridit Msv:C! Fattar ni att vi har debuterat på svårare nivå i hela fyra ridsportgrenar i år! Jag är så himla nöjd att jag vågat. Bring it on 2017! 😀

Obs: Jag har absolut INGA planer på att rida enstjärnig fälttävlan, tävla 120-hoppning, MsvB dressyr eller Medelsvår Working Equitation nästa år. Jag kommer vara SÅ nöjd om vi bara kan fortsätta på den nivån som vi är nu och vara friska, krya och ha ROLIGT! Vi får se vad vi hittar på för kul helt enkelt!

 

 

 

2 reaktioner på ”Tävlingsåret 2016

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s