En toppenhelg!

Å vad glad jag är! Jag har haft en riktig toppenhelg som avslutades med ett finfint pass på racerlaman! Vi är duktiga och tränar på vår läxa från dressyrfröken, och WOW vad kul det är när det händer saker!! 😀

Den här helgen såg väl lite halvintensiv ut på pappret, dvs att jag som vanligt skulle ”glömma bort” att vila mig och ta det lugnt. Men jag kan ju inte rå för att det råkade vara min helg i lanthandeln… ähum. Det var bara att pallra sig dit i lördags morse. TUR att en hästtjej jobbar där åtminstone ibland, för det behövs! Tydligen hade det varit kaos i fredags och det var tusen saker att göra. Packa upp en miljard varor (iofs bra att folk handlar) men ska JAG stå där så ska det banne mig vara snyggt, ordning och påfyllt på hyllorna! Så det så. Väldigt många paket som kom hade inte hunnit bli inregistrerade i fredags och tidningar som skulle i retur, så det var bara att blippa på, plus att ingen hade hunnit städa. Typ nånstans. Jag vet ju själv hur mycket det kan vara i en liten lanthandel, så istället för att skicka sura mail till styrelsen och de anställda (som jag utgår gör så gott de kan) så högg jag i. Å vad fint det blev! Men sen var jag VÄLDIGT trött.

img_1954

Fick ett ryck och gjorde en krans till vår dörr och en till lanthandeln. Allt som är på hade jag hemma respektive 10 meter utanför dörrn. Billigt enkelt och snabbt är en bra melodi! 

Vilade mig en stund, sen åkte jag till stallet. Spelade en pianolektion med lilla pianoraketen och det gick jättebra! Musik och hästar har delvis samma område i hjärnan för mig, men också helt olika. Så även om jag är alldeles för trött i hjärnan och kroppen för att rida (som jag var i lördags) så var jag så evinnerligt glad för denna lilla musikaliska unge och hur roligt det är att spela och sjunga med henne! Hon fick en helt hysterisk nyckelrings-mjukisren som jag fått av Polarbröd (nån sponsring när vi var på filmkonventet i Luleå) så nu har jag verkligen köpt hennes kärlek. Hon bara ÄLSKAR den här renen. Hahaha! ❤ Sen är jag ju inte dum, jag sa att hon fick den i flitpris, för det får man av pianofröknar när man tränar så duktigt och inte ger upp. 🙂

Tell hade tur och fick bara morötter och träna tricks. Sen åkte jag hem och hade vilokväll i soffan.

Idag har jag stått i affären igen tills min snälla sambo kom hem och löste av mig, så kunde jag knalla hem och välkomna världens bästa Caroline! Hon körde ”vägen om Växjö” från Kalmar på vägen hem mot Norrköping. SÅ roligt att hon kom!! 😀 Vi fikade, gick på Årydspromenad och åkte till stallet och gosade med myspållarna. Sen skrittade jag ner till ridhuset och Tell var SÅ duktig! Inga protester alls den här gången, han frustade redan när jag tog tyglarna och var på sitt allra bästa humör. Morotsmutning och tricks fungerar tydligen bra som varannan-dag-aktivitet! Och så är vi ju duktiga på att göra vår lösgörande läxa tycker jag. Alette kommer bli stolt. (Okej vi har inte ens hållit på i en vecka än, men ändå) 😉

Nu ska jag bara slappa i soffan och ha det skönt, hoppas ni också haft en toppenhelg! 🙂

2 reaktioner på ”En toppenhelg!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s