Uppdatering

Jag har inte så mycket nytt att komma med egentligen förutom att jag har pratat med Staffan igen, nu har han pratat med kirurgen i Helsingborg. 

Jag känner mig som en sån himla dramaqueen, ena stunden är jag helt lugn och det känns som att ”allt kommer ordna sig, det blir bra det här”. Sen nästa sekund stortjuter jag. Stabilt det här. Tur jag har världens snällaste sambo som tar hand om mig, kramar och tröstar och är ÄNNU lugnare och stabilare än vad jag är ens i mina bästa stunder. ❤

Naturligtvis har jag också blivit sjuk, så nu ligger jag i feber och hostar och snörvlar och tycker om möjligt ännu mer synd om mig själv. Kollar på Skam på SVT play, har ni inte sett den serien så GÖR det! SÅ bra!!

Jag vet att det här är en del av paketet att vara djurägare, man har ett ansvar att se till att göra det alla bästa för dem (inte för en själv) och se till att de får ett bra liv. Och det kan hända ALLT möjligt med hästar. Jag vet det. Och jag tycker att jag är en rätt bra och klok hästägare. Men sen är det ju det här med alla känslorna. Det går liksom inte att förbereda sig på.

Jag ska försöka få tag på nån i Helsingborg idag, jag vill även prata med kirurgen för att fråga en miljard frågor. De är ju ändå ett specialisthästsjukhus. Det jag fått reda på nu är iallafall att de gör 10-15 såna här ”skruvoperationer” om året och att det är mycket god prognos för unga hästar, 90% blir helt bra. Staffan sa 60% för hästar i Tells ålder. Men då ska man ju även lägga till att Tell också är en exceptionell häst på många sätt. Han är nog inte som ”vilken 15-årig häst som helst”. Sen får man nog räkna med 6 månader av konvalescens och igångsättning. Det är inte alls lång tid som de behöver stå på box, de kan börja skritta och få röra på sig i kontrollerad form rätt så snart. Det känns ju bra att veta. Själva operationen ska enligt Staffan inte heller vara så komplicerad och inte ta så lång tid.

Nåt som är skönt mitt i allt är iallafall att Tell inte är ett dugg halt mer, (vilket Staffan blev VÄLDIGT glad och överraskad av att höra)! och mår hur bra som helst. Han står i sin box och mumsar hö och pussar på boxgrannen lillebror Tom. Tur i oturen att vi har tre hästar på boxvila samtidigt, så de har sällskap iallafall. Och två nybyggda jättefina och rejäla sjukhagar.

Nu ska jag dricka lite varm glögg och vila mig, tusen tack för alla era fina kommentarer och att ni håller tummarna för oss. Det betyder jättemycket! Många kramar till er. Och god jul!

img_1992

Myshäst. Så glad att han inte är halt! Det kommer gå åt typ 2 säckar morötter i jul. Vi myser, gosar och tränar på lite tricks i lugn och ro till hästrackans stora glädje. Gullepåll. Mitt hjärta!

6 reaktioner på ”Uppdatering

 1. Beata skriver:

  Skönt att han inte är halt för då kan han ju inte ha ont.
  Vad har han fått för behandling nu?
  Jag pratade med Helsingborg när Marco var där och opererade sin hov. Var en dansk veterinär och jag förstod inte ett smack 😥
  Fick ringa receptionen så de kunde läsa i journalen o förklara.
  Hoppas du kommer fram till nåt lyckat för Tell. Allt över 50% chans till frisk är väl ok?
  Kram

  • Ida Qvarnström skriver:

   Han har fått tildren in i leden, går på metacam också i 10 dar. Japp detta är också en dansk vet som i så fall ska operera i HBG, kanske samma? Men jag kan ju danska som tur är! 😉 Kram!

 2. G skriver:

  Men åh vad tråkigt att det blev så här nu då 😕 Aldrig får det bara vara bra men skönt att han inte är halt längre iaf. Kram på dig och god jul (trots allt)!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s