Sjuk hästtjej

Den här julen kommer nog gå till historien som en av min allra sämsta. Men men, det är väl ganska världsligt egentligen. Det är ju inte så svårt att lista ut att jag ändå tillhör den lilla klick av världens befolkning som har det så SJUKT bra. 

Även när jag ligger däckad i feber och är jättesjuk så har jag ju ett varmt hem, god mat, omtänksamma vänner och familj. Och en jättefin häst (även om han gör mig sjuk av oro, det förbaskade skrället).

Vi var hemma själva på julafton och tog det lugnt, Matias ville t o m följa med till Tell så det fick han. Vi gick en liten julepromenad i bokskogen. Mysigt. Tell var för det mesta jättesnäll. Matias fick gå med honom på vägen hem, det gick super. Bara ett litet ryck fick hästskrället på vägen ut i skogen (när jag höll i snöret) och kunde inte hålla sig från att pipa som en liten minigris och bocka och busa lite av glädje bredvid mig. Men det var ju det lilla. ❤

img_2010

Juldagen åkte vi ner till Malmö. Det var mysigt, men jag var fortfarande sjuk och låg mest däckad i soffan hos Matias föräldrar. Ändå fint att träffa alla. Tyvärr fick Matias ena bror kräksjukan och fick bli isolerad i ett rum med egen toa. Stackarn! Så nu hoppas vi verkligen att vi inte har fått med oss såna baciller hem. Hua!! Det blev ju storm också och alla ville nog helst att vi inte skulle köra hem i det där på kvällen igår, men det gick bra. SÅ skönt att vara hemma! Dessutom var stormen Urd mycket värre i Skåne än hemma i Småland. Nu ska vi vara hemma i några dagar och sen köra upp till Umeå och vara där över nyår. Längtar så efter mina syskon, särskilt systrarna. Men jag har också ångest över att jag är sjuk, det är svinlångt till Umeå, och min häst står hemma på box/sjukhagsvila. Men men, jag får försöka släppa det. Jag är expert på att ta ut oro i förskott. Don´t do that.

Idag är det sånt där fint ”efter storm-väder” med strålande sol och blå himmel. Om jag bara lyckas vila mig lite så ska jag åka till Tell sen. Jag borde egentligen ringa den här danska kirurgen idag men även om jag förstår danska så är jag ju helt döv och förvirrad pga förkylningen. Så nedsatt hörsel och danska vet jag inte om det är nån jättebra kombo. Jag får se. Eller så försöker jag ringa imorgon. 😉

Här får ni se vad jag köpt till mig själv i julklapp. Sex spännande böcker till det facila priset av totalt 300 spänn. Bokbörsen is the best. Återkommer med spännande recensioner!

Här en gammal traditionell staffansvisa från Blekinge som mina vänner har gjort om i ny tappning. Ni kan höra låten på Sveriges Radio Blekinge, men här också. Då får ni dessutom se Astrids mosters fina hästtavla som hon målade på 50-talet! ❤

2 reaktioner på ”Sjuk hästtjej

  1. Lisa skriver:

    Usch vilken tråkig jul! Du är klok du som ser det från den ljusa sidan trots allt! Hmmm den där advanced xc riding ser ju smasken ut 🙂 Jag har en hel hög julklappsböcker att ta mig igenom, bäst var Born to run inslagen i en tidning där Conrad var på förstasidan! 🙂

    • Ida Qvarnström skriver:

      Hahahaha, BÄST!! Vilken present! 😀 Ja dessa köpte jag ju innan hela eländet med Tell och veterinären och allt skit körde igång. Lyckligt ovetandes. Men nu är jag glad för böckerna ändå. De kom ju till pass på ett annat sätt än jag tänkt mig. Du får låna advanced xc riding anytime, läs högt för Bassett innan ni anmäler er till Badminton! 😉 Och lycka till med sadelköpet!!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s