Livstecken från andra sidan nyåret

Hallå folks! Nu är jag hemma i Småland igen. 

Det var fint i Västerbotten, men fy saaaaautan vad långt det här landet är. Och då ringde ändå mamma när vi var i Umeå och frågade om vi skulle ”komma förbi” (Alltså Piteå/Boden/Luleå). 30 mil till? Jag sa NEJ. Hahaha! Även om jag är rätt bra på att köra långt så är det inget jag gillar. 12 timmar i bil var verkligen max (vi turades om att köra såklart). Men syster saab höll ihop iallafall, trots att oljebytet inför den här långkörningen aldrig blev av (istället drog vi av oljepluggen så nu får vi svetsa dit nåt, annars kommer vi aldrig kunna byta olja igen själva). Ändå värt att köra upp till Umeå med en snål och stor dieselbil. En tank räckte hela vägen upp. Så sjukt mycket billigare än att åka tåg eller flyg. Även om min inneboende klimatångest stryper mig långsamt varje gång jag gör nåt annat än att åka tåg. Men skit i det nu. Det var jättemysigt att träffa familjen, mina älskade systrar är ju bara bäst. Det var skönt att ta paus från hästångesten också i några dagar, Tell har mått som en prins i sjukhagen hemma även om han tydligen nån enstaka gång fått myror i brallan och kört racerspinn = grävt upp en djup krater i hagen som stackars Agneta fått skotta igen…

img_6637

Mina systrar spelar spel. Haha! Maja fick nog nåt jättesvårt ord här.

img_2084

Simon ser jättelång ut men han står på en sten. Detta är på ett berg utanför Umeå. Fint med hela stan nedanför på nyårsafton. Och bra för en liten hund i sällskapet att slippa vara nära saker som smäller.

img_2112

Det blev mycket bergsklättring för att vara vid kusten. Och för att vara där i två dagar. Men vi sov gott sen!

img_2113

Det var ganska kallt, men gott med grillad korv och varm glögg.

img_2117

Livsnjutaren Lorax tillhör grannfamiljen men han tycker själv att han även bor hos min syster Anna och hennes sambo (och hos några andra grannar också). Han kommer och går lite som han vill. Det är ok med hans familj. Och han får ju gärna komma in för Anna och Simon gillar honom. Mysigt med denna stora och keliga ”lånekisse”!

Nu är dock hästångesten tillbaka. (Även om dagen började på bästa vis med att köra ut till stallet imorse med min syster Maja och gå en promenad med min älskade häst, som för övrigt inte är ett dugg halt nu heller. Skönt. Och SOM jag har saknat honom)! Pratade precis med vår veterinär, som ska ringa och rådgöra med kirurgen i Hbg. Jag orkar inte ringa mer till Hbg just nu, kirurgen har inte ringt tillbaka och inte gått att nå. Dessutom har de ju inga röntgenbilder där så jag sa till Staffan (alltså vår veterinär) att han gärna får skicka över dem dit. Det är ju bättre att de pratar ihop sig och rådgör, så kan jag sen få en samlad bild av vad de kommit fram till och fråga ut dem därefter. Jag har så många frågor men det är ju inte JAG som är veterinär. Jag är bara trött och less, och vill veta vad som händer nu. Vad jag ska göra liksom. Jag har fortsatt ingen aning. Orkar inte älta det här mer just nu. Får bara hoppas att 2017 blir bra på nåt sätt.

Det enda jag önskar mig av det nya året (eller typ ever) är att Tell blir bra igen!

img_9536

Å vad jag saknar att sitta på den här racerlamans rygg!

Jag har läst några av mina antikvariat-fälttävlans-böcker i jul. Sjukt bra! Skriver mer om det snart. Kolla på OS-terrängen från London så länge. Vilka minnen! Säger bara det. Wega. ❤ (3.37.00 ca startar Sara och Wega!)

 

10 reaktioner på ”Livstecken från andra sidan nyåret

 1. Sara P skriver:

  Bra tänkt! Helt klart bättre att experterna pratar ihop sig så att du slipper få ett svar av den ene och ett annat av den andre – du är klok som en bok. Kram på dig.

 2. idooooos skriver:

  Tänker på dig Ida!
  Förstår din otålighet! Man vill ju bara få svar & lägga upp någon sorts plan. Känslan av att vänta & bara stå & trampa är jättejobbig! ❤️

 3. Lisa skriver:

  Vad bra att ni haft det bra och du fått lite distans till det. Helt klart bättre att veterinärerna pratar med varandra och kommer fram till nånting – håller alla tummar och hovar för att det ska bli en bra lösning på det 🙂 Kram!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s