Kallt

Alltså, jag är ju från Norrbotten så ärligt talat är det inte så kallt här i Småland. Vi hade -14 imorse. Det är ju inte som minus 40 direkt. 

Det har däremot blåst en del och då blir det ju lite köldeffekt. Vattnet har frusit i stallet utom i foderkammaren, och vattenkopparna funkade tack och lov, men de uppvärmda vattenkopparna ute frös så nu har vi täckt över dem på natten. Så det blir lite bök ändå fast det egentligen inte är så kallt.

img_2148img_2151

Telleman har fått ett anfall av winter yahoos kombinerat med myror i brallan OCH grav understimulans. Han fick två försök på sig att bli utsläppt i sjukhagen, och brände båda två genom att sprattla och visa upp alla sina rodeokonster, så han åkte in igen. Jag kom ut vid lunch och fick rapporter om detta, tog mitt överpeppade djur i snöre och gick en promenad. Han var väldigt pigg och kändes lite som en tickande bomb i kylan, men snäll. Hädanefter ska jag gå med honom varje dag, eller ta mig ner till ridhuset och träna tricks med honom. Han måste aktiveras, det är ett som är säkert. Tror det är det han försöker berätta. 😉

Sen gick det bra att släppa ut racerlaman i sjukhagen, han höll sig lugn och fick gå där i solen och ha det skönt i sitt nya varma horsewaretäcke. (Den arma matten har för tillfället förträngt hur fattig jag är och värre kommer det bli, men tyckte han var värd ett nytt täcke ändå. Det förra var både trasigt och något för tunt, och det tjockare täcke han har haft i några år är ju ärvt och passar egentligen inte så himla bra. Det gör det här)!

img_2129

Pigg lama i ny kostym. Det följde med en hals till det här täcket också, men den behövs ju inte om det inte är riktigt skitväder. Tänkte köpa täcke på Hööks för det var 20% rabatt på alla täcken där, men sen hade de samma täcke på granngården fast i denna snygga färg. Och där var det billigare även utan de där 20 procenten. Märkligt. De brukar ju vara svindyra.

Staffan ringde äntligen upp mig idag, men inget nytt under solen. Han har inte fått tag i rätt veterinär i Hbg än, men tydligen pratat med några andra kollegor och diskuterat saken. Alla låter väl rätt eniga om att chanserna är något lägre med en äldre häst, men det känns just nu som att operation är det enda rimliga. Och i så fall nu ganska snart. Hur man än vänder och vrider på det här så kommer ju detta inte gå bort, han kommer få besvär av den där cystan förr eller senare. Frågan är bara när. Visserligen kanske det går bra ett år till, men då är han ju ÄNNU äldre vid operation i så fall. Dessutom tror jag inte att jag skulle ha så himla kul på hästryggen det där året, det skulle kännas lite som att sitta på en tickande bomb och att man hela tiden känner efter så man blir helt vindögd och får magsår. Även om Tell kanske inte skulle ha nåt emot det, bara han inte har ont, så känner jag ju att min egen mentala hälsa förmodligen skulle riskeras. Inte för att den är så jävla bra nu heller, men ni fattar. Vi ska höras på måndag igen, då hoppas jag verkligen vi kommer vidare med det här eländet.

Imorgon bitti ska jag upp tidigt till stallet, sen är vi ett glatt gäng som tar våra kaffe-termosmuggar i näven och åker ner till Flyinge och går på KYRA-CLINIC!!! Wohooooooo!!!! 😀

img_2150

4 reaktioner på ”Kallt

  1. dressyrbitchen skriver:

    Gud så kul med Kyra-clinic! Tyvärr är jag lite dålig på att ha koll på olika clinics och missar därför oftast att köpa biljetter i tid. ELLER så har jag inga pengar att köpa biljetter för… Kul med alla dina bilder i inläggen! 👍🏻😃

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s