Helgmellow

Hej på er! Nu är det lördag, snart ska Matias och jag åka ner till Malmö och fira hans lillebror som fyller 30. Det ska bli roligt.

Imorse var jag så deppad över läget med Tell (i korthet: Kirurgen opererar inte om hästen inte är halt, så budet igår var ”rid på och så kollar vi om han blir halt inom 1-2 månader, då opererar vi då i så fall”. Kändes sådär). Vad händer om han INTE blir halt på typ ett år då??! Jag bara satt och stirrade håglöst framför mig, och ville verkligen inte åka ner till Malmö på kalas heller. Men min kära sambo som känner mig så väl sa: ”Men du, åk nu till stallet”.

Så det gjorde jag. Och allt kändes bättre! Som det brukar. 🙂 Snälla Agneta hjälpte mig att kolla Tell på rakt spår, det är ju svinhalt ute så vi fick springa med honom i stallgången. Den är ju ändå 24 meter lång och i betong så det funkade rätt bra. Det är ju jättesvårt att se bakbenshältor men vi tyckte han såg ren ut. Kanske någon liten markering efter att vi böjt honom. Men väldigt svårt att se nåt på rakt spår.

Sen ner till ridhuset, och där syntes det ju tydligt i vänster varv att han sprang kortare med höger bak. Så jag kan ju inte säga till veterinären att hästen är HELT ren, det kan jag inte. Undrar om kirurgen är sugen på att operera en lite halv-halt häst? 😉 Nåväl, det här klarnar väl till veckan hoppas jag. Jag vill bara veta vad som är bäst för min häst. Det var roligt att se att han var pigg och glad och väldigt fin i kroppen, han travade helt avslappnat och var så fin i övrigt! Det är ju knappt han är det ens när han INTE är halt. Han brukar ju se lite halvkul ut på lina, stel och struttig, så det var en positiv överraskning att han såg så avslappnad och fin ut! Älskade älskade häst. ❤

IMG_2208.JPG

Hur kan han tycka att ljung är så gott?? Smålandhäst… 😉 

Fastän inget särskilt mer har hänt så känner jag mig ändå lugnare nu. Förmodligen bara för att jag har fått umgås med min fina älskade häst.

Imorgon tänkte jag faktiskt rida en sväng på honom och känna hur det känns. Så kan jag rapportera det också till veterinären. (Med sällskap så nån kan filma mig för att vi ska kunna upptäcka eventuell hälta om det är svårt att känna). Håll tummarna för att detta ordnar sig på bästa sätt!

Ha en fin helg hörrni!

img_2207

6 reaktioner på ”Helgmellow

 1. Beata skriver:

  Så jobbigt det låter 🙂 Men man kan ju undra hur han kunde bli haltfri så fort efter besöket hos veterinären? Men du får väl testa o rida lite och se om han markerar. Går han inte helt rent är han ju halt om än kanske bara en halv grad men ändå halt.
  Låter som om du bestämt dig för operation i alla fall. Hoppas det löser sig.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Jag är inte jätteförvånad att hältan försvann, han är lättbehandlad och brukar svara bra på nästan vad man än gör! Hur konstigt det än kan låta. 😉 Sen tror jag nog att hältan hade gått ner ändå, men att det gick snabbare för att vi behandlade. Japp jag får se hur det går. Jo jag vill helst operera, men det är ju bara en känsla jag har. Det är inte jag som är veterinär.. så det är inte helt lätt ändå att veta vad man ska göra.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Det kändes som vanligt, han var pigg och glad! Hade jag inte vetat hur röntgenbilderna ser ut hade jag väl ridit på. 😳🙈 Får se vad vet säger till veckan. Ja skitjobbigt. Klart jag vill rida, men jag vill ju ännu hellre att min häst blir bra!! Dessutom skulle han väl tuffa på med öronen spetsade även om benet var helt AV, sån arbetsglädje har ju det här djuret..

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s