Att träna är bara roligt om man redan är tränad

Hur gick det med min första dag som ryttare som inte bara tränar sin häst utan även sig själv? Det ska jag tala om. Det gick spektakulärt dåligt. Eller bra, beroende på hur man ser på det hela. Tränat ordentligt har jag ju gjort iallafall! 

Jag tränade på lunchen igår med min kollega Lotta, det gick bra, det var ett helt okej pass med både styrka och kondition. Det enda som inte var så bra var att jag var hungrig och matt och fick äta EFTER träningen pga dålig planering. (Ett möte som drog ut på tiden). Det får jag ändra på till nästa gång. Jag måste äta före, annars dör jag.

Sen var jag och Tell och tränade dressyr för Alette. Det var så jobbigt så jag höll på att börja gråta. Kändes uselt, men Tell gick fint och det såg säkert trevligt ut. Jag bara hade en svindålig känsla av att jag inte kunde rida och det gjorde ont överallt. Men så är det ju ibland. Ändå bra att vi fick hjälp, här ska tränas grunder resten av vintern!

Jag åkte hem, och höll åter igen på att svimma av hunger. Smällde i mig en jättestor portion pasta, och sen var ALL ork slut. Så jag somnade med kläderna på klockan åtta på kvällen. Steg upp och borstade tänderna och gick och lade mig på riktigt sen igen, sov till klockan åtta imorse. Alltså 12 timmar. Kändes som att jag hade kunnat sova lika länge till.

Hur det känns idag? Jo tackar som frågar. Som att jag blivit överkörd av tåget. Jag kan säga till alla som ”äääääälskar träning” att ni kan dra nåt gammalt över er. Träning är visst roligt, men bara om man redan är vältränad. Är man inte det så är det FAAN inte kul. Men man måste ju göra det ändå, liksom. Så är det bara. Bita ihop. Till nästa gång ska jag bara lära mig att ta det lite lugnare. Och lära mig äta mellanmål. Eftersom det är oklart om jag kommer upp på hästen idag pga svår träningsvärk så får det nog bli en lugn promenad eller nåt på den nivån. Förmodligen är inte Tell ett dugg påverkad i vanlig ordning, han sprang ju runt på en stor volt i lite skritt och trav så det kan ju inte ha varit så blodigt för honom. Det var det dock för mig. Ännu en motivation till att fortsätta träna, fast det är pisstråkigt och gör ont överallt. Jag MÅSTE göra det om jag nånsin vill bli bättre på att rida. Och det vill jag ju. Så det så.

Ajöken!

 

 

7 reaktioner på ”Att träna är bara roligt om man redan är tränad

  1. Sara Palmman skriver:

    Andra träningspasset är alltid värst för mig -då går det så tungt men sedan brukar det rulla på bra. Ända tills jag blir förkyld och inte kan träna på en vecka eller två och sedan när jag väl blir frisk så har jag ”glömt” att jag höll på att träna och blir samma gamla soffpotatis dom vanligt 🙊

  2. Caroline och unghästen Stina skriver:

    Äh, träning är svintråkigt sen också. Enda tiden träning är kul är mellan det att man kanske är i liite bättre form än vad du beskriver dig själv som (😘 även om jag inte tror att det är så illa) och att man uppnår det stadie att utvecklingskurvan mattas av och man helt plötsligt måste göra så mycket mer för att uppnå samma framsteg som förr.

    Jag hatar att träna. Och de människor som tycker det är kul kan gå och ställa sig i samma hörn som de med väggord uppsatta 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s