Göteborg tur och retur

Hej! Jag har varit i Göteborg och jobbat i några intensiva dagar. Känns som att jag varit borta minst en vecka, fast det var ju bara sen i måndags. 

Sååå skönt att vara hemma!! ❤ Åkte direkt ut till stallet. Längtade så efter min älskade racerlama. Tror ni han var glad att se mig? Han kom inte ens fram, pep iväg på långt håll när han såg mig och sen gick det icke att komma nära. Tack för det förbaskade vildkamel!! Hahaha… alla tre killarna stod sen och fnorkade och spanade på nåt ut i skogen och stissade upp sig, det var ju beckmörkt så man kan verkligen undra vad det var de ”såg”. Nåväl, en liten havrehink senare var alla spöken glömda och herr vildkamel kom glatt springandes och tog på sig grimman i princip själv. 😉 Skönt att man kan muta det förbaskade djuret iallafall!

Jag skulle egentligen varit med på hoppträningen ikväll men jag är oerhört glad att jag ställde in det! Motiveringen var att ”jag kommer vara aptrött efter 24 timmars jobb i 3 dar i sträck typ och Tell kommer vara vild som bara den efter att inte ha gjort ett smack i 24 h om dygnet 3 dar i sträck”. Jo tack. Precis så blev det. Det fick bli en skrittrunda istället med en oerhört pigg häst som såg spöken överallt. Utom på hemvägen, då finns det tydligen inga spöken. Det är så de jobbar, spökeländena, de hopar sig precis när man ska bort från flocken och sen har de mirakulöst alltid försvunnit på vägen hem. (På samma sätt som de också går upp i rök om ens matte kommer med en hink havre. De gillar tydligen inte skrammelljud från havrehinkar, de där spökena. Det är lite som vitlök och silver för vampyrer). 😛

img_2268

Blev så glad att jag fick ett sms från vår veterinär som undrade hur det var med Tell. ”Mentalt störd men fysiskt i fin form” svarade jag. 😉 Nej, det gjorde jag inte. Jag sa att han var pigg och glad och inte ett dugg halt. Det är ju sant. (Fast det är också sant att han är tokig och extremt vinterpigg, men det är ju inget veterinären kan göra nåt åt).

Lyssna förresten på vår kloka veterinärs kloka fru, som också är veterinär! Lisa Lidbeck i ridsportpodden. Mycket bra och intressant. Jag lyssnade på en annan podd också när jag åkte tåg hem, det var ”Hästsnack – podden för hästnördar” om tömkörning med Anders Eriksson. Jag är lite kräsen när det gäller poddar har jag märkt, gillar inte riktigt de här ”hemmagjorda”, stör ihjäl mig på dåligt ljud t ex, och för mycket ”blajigt prat”. Men denna var i vilket fall mkt intressant även om den kanske inte var så proffsig och ”lättlyssnad” som mer professionella produktioner är. Jag måste lära mig tömköra. Vill gå kurs NU! Helst för just Anders Eriksson. Bo Jenå är också duktig på att tömköra och han är ju här ibland och har träningar. Känns just nu som att största problemet är att jag inte har råd att köpa tömkörningsgrejor. Måste hitta nån att låna av.

Ett tips om du gillar poddar är att ladda ner en gratis app för just poddar, då kan man lätt markera flera olika häst- och ridpoddar som favoriter (och få tips om nya) och så kan man lätt klicka på det avsnitt man vill lyssna på. Allt i samma app i mobilen. Jag har acast till exempel.

img_6653

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s