Eamon Hickey i Ronneby

Idag har jag varit på clinic i Ronneby, och det var ingen annan än Eamon Hickey som kom och inspirerade oss! Åh vad fantastisk han är. Det är alltid så himla lärorikt att se kloka människor visa och berätta, och det ser ju så lätt ut när proffs med mästartiming är i farten. 

Eamon visade bland annat hur han jobbade med en unghäst som var i princip ohanterad, och satt upp på den efter en timme ungefär. Men egentligen var det väl inte ”oh han sitter upp redan” som var så imponerande, eller att han red in i släpet med en ponny som var svårlastad, det var hur bra han är på att läsa hästarna och hur tydlig och lugn han är. ALLA hästar bara älskade honom efter en stund och visade tydligt att de kände sig helt lugna med honom. Så fantastiskt att se!
Mest imponerande var nog en väldigt spänd 4-årig tjusig hopphäst
som inte alls gillade Ronneby horse center (jättestor arena) med en massa folk på läktarna. Meningen var väl att en annan ryttare först skulle visa upp hästen och hoppa lite, och sen skulle Eamon sitta upp. Hej och hå. Som tur var fick Eamon ta den stissiga hästen efter en stund och då jobbade han den från marken en bra stund. Avslutningsvis satt han upp och det såg superbra ut. Han säger själv att han inte är så bra på att rida, därför måste han vara bra på att jobba hästarna från marken. Haha! 😉 Men jo, nåt ligger ju i det där. Varför är vi så många ryttare som sitter och gnetar och försöker lösa allt från hästryggen? Backa ett steg, jobba från marken (eller både och). Det är ju kommunikationen med hästen som måste fungera. Den måste vara trygg. Åhh så bra det var idag! (Jag väljer att bortse lite från vissa delar som jag inte tycker var så bra men det hade ju inte med Eamon att göra. Och jag är så glad att nån arrangerar sånt här och tar hit Eamon!)

Det hela avslutades med en dressyruppvisning med hingsten Sibelius 1315 och hans beridare, vilken läcker häst. Fotade inte honom tyvärr, skulle haft med mig en vettig kamera isf och inte bara mobilen. (Här nedan en gammal film på honom, men han är ju mycket starkare och kan mer nu när han är nio år, han är bara sex år på filmen). De lottade ut några språngavgifter, tyvärr vann jag inte. Fast det var kanske lika bra, då hade jag fått skaffa ett sto… 😉

Nu ska jag kolla på världscuphoppningen från Bordeaux på TV, nice lördagkväll! 😀

En reaktion på ”Eamon Hickey i Ronneby

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s