”Den enda ryttaren som inte har ont”

Hej gott folk! Idag har jag varit och träffat min personliga tränare. Detta var en gratis träff för att göra upp mål och ta reda på vad jag vill förbättra, osv osv. Det var jättekul och spännande! 

Fastän jag inte direkt har börjat träna än på riktigt känns det här super. (Det kanske i och för sig är just därför, ähum). Min ”PT” ska hjälpa mig lägga upp ett pass nästa gång vi ses, sen ska vi aldrig ses mer för han tror att jag klarar mig själv. 🙂 Hehe. Nä, vi får väl se. Tanken är väl att jag ska ha nån avstämning med honom framåt våren. Och då vill jag ju ha blivit bättre såklart, så jag får jobba på! 😀 Jag ska gå på ett eller två pass med instruktör i veckan (alltså vanlig gruppträning) och så ska jag då göra mitt eget träningsprogram en gång i veckan. Jag tror det är rimligt för mig att träna två gånger i veckan, det är ju ändå stor skillnad jämfört med ingen alls. Jag kommer bara träna när jag ändå är i stan, alltså inte åka in på kvällar eller helger. Då kommer det inte bli av. Känns som ett bra upplägg det här!

Nu till något spännande, eller skrämmande. Den här tränaren hjälper ganska många idrottare, en hel del ryttare visade det sig! Och han såg helt förvånad ut när jag skulle berätta om varför jag var där och min ”utgångsstatus”. Jag sa att jag är frisk, stark, sover gott och äter bra mat och har inte ont någonstans. Jag är okej tränad i allmänhet men jag vill bli starkare och få bättre kondition så att jag kan bli ännu bättre på min sport. Nämligen fälttävlan.

Det han framför allt var så förvånad över var att jag är den första ryttaren han haft i träning som inte haft ont. Så han frågade mig massor om hur/vad jag tränar/tränat i övrigt i mitt liv, om det är nåt särskilt jag tänker på när jag rider och lite sånt. Han var nog väldigt intresserad han med, han måste ju ha fått en bild av att alla ryttare har skitont någonstans (eller överallt). Nu tror han väl att det är att rida fälttävlan som är grejen, han visste inte så mycket om just den grenen så jag fick berätta. 🙂 (Det KAN ju också vara så att ryttare i allmänhet inte börjar träna sig själva förrän de får ont nånstans, och det är dem han har träffat).

Själv är jag dock lite i chock. Är det här något vi behöver prata om? HAR alla ryttare ont nånstans? Är det bara jag som inte har det? Jag förstår att jag haft/har tur, och jag är verkligen ingen vrålvältränad människa. Jag har idrottat i hela mitt liv, hållit på med många sporter OCH ridning. Det är egentligen bara nu som jag bara håller på med ridning. Är det det som är hemligheten? Har jag fått bra gener? Eller är det som mina kollegor säger att snart kommer jag börja vakna på morgonen och alltid ha ont nånstans. Jag vill inte att det ska vara så. Jag är SÅ glad och tacksam över att jag inte har ont någonstans och kommer verkligen göra mitt bästa för att det så ska förbli! Därmed basta!!

 

6 reaktioner på ””Den enda ryttaren som inte har ont”

    • Ida Qvarnström skriver:

      Oskadd vete hundan. Men ja jag njuter!! Haha. 😀 Jag ser det som att jag är lyckligt ovetandes om vad som komma skall. Och ser fram emot att sitta längre och längre i bastun i takt med att åren tickar på! 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s