I want a pony!

En vän till mig funderar på att köpa en jättejättefin welsh cob. Vilket föranledde att jag kontaktade en hästkompis som jag känt sen vi var i 12-årsåldern och gick på ridläger ihop. Denna hästkompis råkar vara welsh cob-uppfödare och något av en cobexpert. 

Det hela slutade med att nu vill JAG också ha en welsh cob, har nu på senare år trott att jag nog är för lång och stor för dem (inte när jag var yngre), men de finns ju i alla storlekar! Enligt min cobexpertvän så är de mycket häst att rida dessutom, men underbara! Så en cob på 1,55 kan kännas som minst 1,65 enligt henne. Så tror jag säkert att det är.

Jag har fina erfarenheter av welsh cobs sen tidigare, vi hade t ex en väldigt fin cob från Bodens ridklubb som bodde hemma hos oss i Avan en sommar. Agust, tack för alla fina minnen! Man kunde göra allt med den hästen. Så härlig, snäll och go! Min stallkompis Jenny tävlade honom i 1,10-hoppning (vi red i samma grupp, och jag tävlade ju ridskolehästen Boomer som jag tidigare skrivit om) och så gick Agust i handikappverksamhet dessutom om jag inte minns fel. Världens bästa häst. Nu galopperar han dessvärre på de evigt gröna ängarna, men han hade ett fint långt och mycket lyckligt liv! Och vilken tur alla vi som fick möjligheten att känna honom hade. ❤

10256544_10154094543960245_4480550277700667971_n

Agust och Jenny på tävling på 90-talet

Så vitt jag vet verkar cobbar vara mycket vänliga, lättlärda men med mycket motor. Många är duktiga hoppare, och de rör sig också väldigt trevligt. Jag tror en sån skulle passa finfint för fälttävlan likaväl som WE! Och att köra med om man vill det såklart. Jag får sluta prata med min cobexpertvän inser jag, annars kommer jag snart ha råkat skaffa en. Hon säljer in rasen otroligt bra! 😉

Nåväl, nu räcker det ju med Tell, men det är inte alls säkert att jag kommer ha halvblod hela mitt liv. Jag kan lika gärna tänka mig en nordis eller en welsh cob. Eller nåt helt annat! Den som lever får se! Jag rider vidare på min älskade ”ponny”, förhoppningsvis i många år till! ❤ Jag skojar ju ofta om att Tell är en något förvuxen ponny. (Ponny OCH racerlama i ett). Skulle nästan vara ironiskt om jag sen KÖPTE en ponny, men som var som en stor häst! Alltså tvärt om än som jag har det nu. Hahaha!

 

5 reaktioner på ”I want a pony!

  1. G skriver:

    Jag tror det var en welsh cob på pay n riden jag var på nyss, jag trodde det var en nordsvensk (jag är sämst på raser men då får du iaf en uppfattning om sizen), frågade ryttaren efteråt och är rätt säker på att det var cob hon sa. Anyways, den var klart bäst av ekipagen jag såg, rörde sig jättefint och fick bra poäng, 68% typ.

  2. Caroline och unghästen Stina skriver:

    Jag vill också ha en sån! Försökte vigla en kompis att köpa en, bara så jag kunde få vara i närheten lite 😉 Fast om jag ska köpa någon ovanlig ras så tror jag att det kommer bli en riktig arbetshäst, typ en percheron (varför kan jag inte bara köpa en helt vanlig ardenner då?) 😉

    https://www.google.se/search?q=percheron&espv=2&biw=1366&bih=634&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjdoM-yu4HSAhXGDZoKHeQ6BDMQ_AUIBigB#tbm=isch&q=percheron+h%C3%A4st

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s