Jag hatar att träna

Jag har bara tränat några veckor och lärdomarna såhär långt är att det är sjukt jobbigt. 

 1. Man måste komma ihåg träningskläder och tusen pinaler. Duschgrejor. Hänglås. inte glömma sport-bh:n. (Då dör man). Man måste komma ihåg att gå och träna. Inte avboka sig fast det är jättelätt med ett litet klick i en app. (Det är därför det är så bra att ha häst. Det är roligt, och man måste dit varje dag!) 🙂 Att ta mig till stallet 7 dagar i veckan är easy piecy i jämförelse med att ta mig till gymmet 2 dagar.
 2. Komma ihåg att köpa jättemånga mellanmål att ta med sig. Komma ihåg att äta mellanmålen. Och all mat. Och ännu mer mat. Och dricka jättemycket vatten. (Det är jag något ovan vid, normalt sett dricker jag bara när jag är törstig. Eller till mat. Fast tränar jag är jag ju törstig hela tiden. Mycket märkligt.)
 3. Vara beredd att på något sätt få in FLER sovtimmar under dygnet även fast man redan sover 8 timmar. Det räcker inte.
 4. Försöka hitta nåt sätt att stå ut med svettlukt som inte är ens egen. Gödsel luktar ju gott. Det gör inte riktigt gymsvett. Tyvärr.
 5. Vara beredd på att vara helt slut efter att ha jobbat en hel dag OCH tränat. Det kan hända att man börjar gråta för att man missar bussen hem.
 6. Inte kunna röra en muskel i kroppen men ändå masa sig iväg till stallet.
 7. Knappt komma upp på hästen trots att man tycker att man ”tagit det lugnt”.

Men jag kan ju inte ge upp redan. Jag får härda ut. Som tur är fick jag till ett helt okej pass med Telleman, älskade häst! Mirakulöst piggnar man ju nästan alltid till väl på hästryggen. Mysigt att rida under helt stjärnklar himmel och världens starkaste månsken!

Tyvärr har jag inga pengar att köpa flashiga träningskläder för att ”peppa mig själv” för den här så kallade ryttarträningen på gymmet, men man kan ju låtsas! Här är några roliga grejor jag hittat på nätet. 😀 Det tycker jag passar fälttävlanstjejer på gymmet!

eventer-1everything-hurts-front

heels-down-bottoms-up-front

Roliga tishor från rideheelsdown.com

ha%cc%88sttightsska%cc%88rmavbild-2017-02-10-kl-23-12-25

Skärmavbild 2017-02-10 kl. 23.24.08.png

De här är mina favoriter. Jag DÖR så fina! Sjukt kul att ha en unicorn på ena benet och nån slags… robothäst? Robotdinosaurie? på andra benet! Hahahahaha!

kurbits-horse-tights

De roliga tightsen ovan hittade jag på mer eller mindre märkliga amerikanska sidor, men de här fina dalahästtightsen går iallafall lätt att beställa från svenska fitnessbutiken.se.

Imorgon tidigt är vi tre småländska galningar som drar ner till Flyinge på Swedish Eventings härliga heldag, det blir clinic med Chris Burton, och massa annat kul! Wohoooooo!!!! 😀

2 reaktioner på ”Jag hatar att träna

 1. G skriver:

  Ah du säljer verkligen in gymträning 😂👍🏻 Hatar gym, jobbar mittemot ett som b la har crossfit och hånflinar åt alla fåntrattar som springer o släpar på grejer och blir skrikta på av nån militärliknande typ utanför fönstret. En gång spydde en, come ONE liksom, jag försöker jobba här!
  Men min 40-åriga kropp har börjat säga till mig att jag nog borde börja träna lite igen, och tydligen ska man lyssna på den så ska börja springa till våren. Men ute! Aldrig mer gym, stå å köa vid maskiner och titta på svettiga människor som tar i utan anledning (bära vattenhinkar o pelletspåsar har ju ett syfte). Näe. Pilates i vardagsrummet är fina grejer det 👍🏻👍🏻😅

  • Ida Qvarnström skriver:

   Herregud, nä den typen av gym du jobbar mitt emot är INTE för mig. Gudars. Ja precis, det ÄR bra att träna. Man får bara försöka hitta nåt som blir av. Jag tror säkert att Medley där jag tränar blir bra så småningom. Det bara gör ont överallt just nu. 😉 Jag ska lugna ner mig nu i veckan och simma och sitta lite mer i bubbelpoolen och bastun har jag tänkt. Önskar så att jag hade kommit till skott med pilates i vardagsrummet. Men det gör jag ju inte, så det är bara att kämpa på! 😀

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s