Maxtest för mig, vila för hästen

Jag vet att den här bloggen inte är nån vidare reklam för ryttarträning. Jag har redan klagat så mycket så nu orkar ni väl inte höra mer, haha! 😉

Om nu nån ryttare mot förmodan skulle vilja börja träna sig själva efter att ha läst allt mitt gnäll så är ni fan av rätta virket, jag säger bara det! Det är inget för veklingar.

Idag har jag tränat med min personliga tränare Johan för första gången. Jag var väldigt spänd och exalterad över detta, och lite nervös. Men mest glad! Om nån undrar hur det går till att träna med en personlig tränare kan jag säga att det är jättebra! Man pratar om sig själv, sina mål, sin träning, vad man vill uppnå osv. Allt det hade jag redan gjort med Johan när vi sågs förra gången. Jag fick också fylla i en massa papper där jag berättade lite mer om mig själv, vad jag tränat innan, vad jag tränar nu, mat, vila, vatten.. you name it. Massor med saker. Men det är ju bra för att han ska kunna hjälpa mig på bästa sätt!

Idag körde vi alltså igång med det. Johan tyckte att det inte räckte med att jag ”bara” blir bättre på att rida (det blir jag förhoppningsvis på sikt av att träna mig själv också), men han ville ju ”testa mig lite” så vi har lite värden att kunna mäta mot. Det förstår jag. I teorin. Jag kan säga att i praktiken var det här INTE kul någonstans. Bland annat fick jag springa så fort jag orkade på löpband i 12 minuter, stå så länge jag orkade med benen i 90 grader mot en vägg, stå i plankan så länge jag kunde osv. Johan tog tid på allt (löpningen mätte han vilken distans det blev på 12 minuter). Tjena. Jag som inte tycker jag är nån tävlingsmänniska. När någon tar tid orkar man bra mycket mer än vad man tror kan jag säga!! Och eftersom jag inte är i nån vidare form kommer jag nu inte kunna röra mig på flera veckor minst. Jag får nog ringa färdtjänst för att överhuvudtaget komma till jobbet imorgon. AAAAAAAAJJJJJ!!!!

Jag fick några bra övningar av Johan också, skiiiiitjobbiga och as-svåra, men jag måste dit igen så han kan gå igenom resten av övningarna. Detta kommer alltså göra mig till den starkaste och smidigaste fälttävlansryttaren ever. Jag skojar inte. Om jag nu bara repar mig från den här första pärsen alltså. Det är just nu något oklart. 😛 😉 Dock fick jag mycket beröm, jag är sjukt stark i benen och ryggen. Och grym på plankan fast jag själv tycker att min bålstyrka dessvärre lämnar mycket övrigt att önska. Och så sprang jag så in i helvete fast jag inte löptränat på minst ett halvår. Johan var grymt imponerad. Eller så sa han bara så för att jag skulle orka fortsätta. Men jag fick ju göra mitt bästa för att försvara fälttävlansryttarnas heder. (Vill tillägga här att jag inte tog i så jag skadade mig eller kräktes, fast jag verkligen tog ut mig så var ju detta under kontrollerade former. Jag hade pulsklocka osv och Johan var ju med och hade koll. Det är inte värt det att skada sig bara för att man har ett hårt pannben)!

”Du är en idrottare, nu ska vi träna dig som en idrottare också” sa Johan allvarligt men snällt. Jag kan säga att jag har aldrig känt mig så stel och otränad som nu när jag börjat träna. MEN jag tänker ändå bita i. Det är inget fel på min envishet, det har jag iallafall visat under dagens maxtest.

Köpte ormsalva, ipren och whiskey efter jobbet. Hoppas att något av det eller alla tre kommer hjälpa.

Tell fick vila idag men HANS Johan, alltså hovslagaren, kom ut och fixade nya dojor. Vissa som heter Johan är alltså mindre jobbiga än andra kan vi konstatera. 😉 Förutom tränat mig gul och blå så har jag också jobbat kväll och varit på ett stort forum för kulturen i Kronoberg. Det ska skrivas ny kulturplan och det ska man tydligen vara delaktig i. Jag är helt slut nu i både kropp och knopp. Gonatt med er! Skriver om gårdagens hoppträning imorgon, orkar inte nu tyvärr! Men det gick super, och Tell mår fint idag! Ingen markering eller hälta alls. Så skönt! ❤

16649085_1406561416081719_6266742212773765998_n

Vi som hade nåt rött på oss och tränade våra hjärtan i tisdags på Medley Växjö, efter detta spinningpass fick vi godis. En bra motivation. 😉 Har tack och lov ingen bild på mig själv från idag, men ni kan tänka er mitt ansikte i samma färg som min tröja på denna bild.

 

2 reaktioner på ”Maxtest för mig, vila för hästen

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s