Hoppträningen i onsdags 

Nu kommer äntligen en rapport från hoppträningen i onsdags! Jag var mest nervös över att Tell skulle få ont dagen efter, själva hoppträningen såg jag jättemkt fram emot. Och nu vet jag ju dessutom att Tell mår bra, han går spikrakt och verkar må utmärkt i kroppen. Tjoho! 😃

Vi fick trava över cavalettibommar på galoppavstånd, rida en åtta. Sen  tog vi dem i galopp. Bra för att få hästarna att lyfta på benen och ha koll, och bra för piloterna att svänga och kolla så det funkade åt båda hållen. 

Sen hoppade vi en bana bestående av några linjer och några ”kombinationer” med studs oxer studs. Så hästarna fick jobba en del. Tell gjorde dock det här så bra så vi red bara den här banan 2 ggr. Så glad att jag tränat mycket på Chris övningar och att jag varit duktig och tagit fram bommar inför detta. Annars hade vi nog inte varit riktigt lika samspelta. 😜

Jens tyckte det såg finfint ut, man kunde inte tro att vi inte ridit hopplektion sedan i november typ. (Fast jag har ju ridit med ögonen, ibland funkar det också väldigt bra! 😊 Att kolla på duktiga ryttare är verkligen SÅ bra). Det enda jag inte var riktigt nöjd med var min anridning på en långsida med räcke oxer räcke, tre långa galoppsprång mellan. Där måste man verkligen galoppera på i svängen för att slippa ”gasa på” inne på själva linjen och jag var lite för mesig. Men Tell är ju lydig så det var inga problem att få till det ändå. Men ni vet när man liksom VET hur linjen ska ridas och så får man inte helt till det i praktiken. Ja ja. Lite ringrost får man väl skylla på. Det var ju ingen större fara. 

Gulliga Hannah håller Elins häst Carla efteråt när vi plockar ut hinder. Vovvarna Charlie och Prins är väl för goa! Det tycker Carla också. ❤️

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s