Ett härligt pass med den sibiriska racerlaman

Det har dessvärre blivit vinter här igen. På med broddar, dun-outfit från topp till tå och rånarluva under hjälmen igen… 

Igår var det ett hemskans väder och jag orkade inte rida när jag väl kom bort till stallet, hade legat under bilen i sex timmar i ett iskallt garage och bytt spindelled och bromsar.

Skärmavbild 2017-03-06 kl. 23.12.57.png

Är det inte vackert så säg? 😉 Fy fasen vad jag har ont överallt nu. 

Idag tog jag mig i dunkragen och släpade ner Tell till ridhuset. Imorgon ska jag till Stockholm och kommer nog hem rätt sent, så jag ville verkligen att han skulle få gå idag. När vi väl kommit ner i skogen en bit var vädret inte så himla hemskt faktiskt, och det är ju iallafall ljust när det är vitt! Vi pulsade på i snön och Tell var på utmärkt humör. Lugn och gosig och verkade mycket nöjd med livet.

Vi kom ner till ridhuset och stängde ute snöstormen utanför ridhusporten. Ahh! Ridhus är ändå himla bra, förlåt ridhuset för att jag klagat så mycket och varit så less på dig i vinter! Du ÄR bra, jag lovar!! 😉

Jag är riktigt riktigt nöjd med Telleman, han var så fin idag! Och jag är nöjd med mig själv också som inte började ratta en massa och försöka packa ihop min häst, jag jobbade honom lite från marken först och sen hoppade jag upp och red väldigt basic uppvärmning i en kvart ungefär. Start och stopp, svänga, sitta stilla. Flytta bogar, lite sidvärts, rakt fram. Gas och broms. Rulla på i galopp i lätt sits, svänga för ytterskänkeln, öka något, ta tillbaka något, komma igång i kroppen. Sen föll han bara på plats och den pigga racerlaman började kännas som en mjuk katt, och det kändes inte ens som att jag gjorde nåt! Fina fina häst. Ibland känns det nästan som att jag kan rida. 🙂

Den enda lilla motgången under passet var när jag tyckte det var en bra idé att rida serpentiner i trav och att flytta ut bakdelen i varje liten båge samtidigt som man nästan tänker ”flytta bogen åt andra hållet”. Det brukar vara en bra lösgörande övning. Tell gjorde sig rak och sprättade på åt alla håll i vild sibirisk racerlamastil. Jag bytte raskt strategi till öppna längs långsidorna istället med volter direkt han försökte räta ut sig. Mycket bättre plan! Jag försöker verkligen göra vår lösgörande läxa som vi fått av Alette, ska bli så roligt att hon kommer på onsdag! Dock har jag nog gjort läxan lite dåligt i allmänhet tror jag. MEN jag tror ändå att mitt uterittskämpande i helgen har gett iallafall en nöjd häst. Kanske inte ett under av lösgjordhet, men är hästen glad kommer man långt med det andra också! Han kändes verkligen så himla glad och nöjd hela tiden idag. Det är ju därför man rider, för att känna såhär! Wohooo!! ❤

Vi pulsade sedan hem genom skogen i snön i pannlampans sken, och jag kände mig helt gråtmild över min fina häst som spetsar öronen och gör vad som helst för mig. Bär mig genom snöyran mitt i djupaste Småland, ända hem.

Nåja. Nästan ända hem iallafall. Han tvärnitade 20 meter från stallplan och kastade sig åt andra hållet i panik, oooooo där satt jag lite löst kan jag säga! Det var jag inte beredd på! Har väl aldrig någonsin hänt så nära stallet, på HEMVÄG dessutom! Jag var rätt säker på att det stod ett lodjur utanför garaget, han var verkligen så rädd så det var stört omöjligt att få hästrackan åt rätt håll, han ville för allt i världen INTE till stallet! Jisses. Med darrande ben hoppade jag av och ledde honom, han följde mig fast något tveksamt. Han såg ut lite som en hingst, plötsligt var han minst en decimeter högre i mankhöjd…haha! Då såg jag att soptunnorna vid infarten till gården hade vält och var helt översnöade. Såna har man ju hört är ännu värre än lodjur.

Skärmavbild 2017-03-06 kl. 23.13.16.png

Trappan in till vårt hus i gatlampans sken. Nu är det ännu mer snö. 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s