Mitten av mars

Det går ändå rätt fort det här, redan mitten av mars, snart kommer det vara vår på riktigt. Snart. I helgen har vi haft soligt och fint, och nu i början på veckan skitkallt. Ikväll piskade regnet och det var så mörkt så jag fick slå på hellyset på pannlampan för första gången i vinter för att se var jag red!

Skärmavbild 2017-03-14 kl. 22.20.37

Det har varit lite blandad kompott på sistone men jag ska inte döma varken mig eller Tell för hårt. Vi gör vårt bästa. Och jag är så glad för varje dag som vi får vara friska och hela båda två, sen om allt inte går så jäkla bra varenda dag är ju egentligen sekundärt. Det är sånt man inte skulle bry sig ett SMACK om om ens häst var skadad, det enda man bryr sig om då är ju att han ska bli bra! Så jag försöker sätta saker lite i perspektiv. Jag har läst en del böcker t ex som inte alls har med hästar att göra, men med livet. Vill verkligen rekommendera Igelkottens elegans av Muriel Barbery om ni inte har läst den. Helt underbar.

I helgen red Mia och jag ut både lördag och söndag, långa mysiga rundor och drack till och med kaffe i solen mot stallväggen efteråt! The life. 🙂 Om det inte hade varit för att jag ville mörda Tell förstås. Hehe. 😉 Nejdå, så farligt var det inte. Jag fick bara träna upp- och avsittningsteknik några gånger särskilt i söndags då han var så jäkla taggad så jag vet inte vad, samtidigt som han inte vågade gå nånstans och ville hem hela första halvan av rundan. Jag försökte såklart få honom åt rätt håll, men när jag insåg att det blev för farligt så hoppade jag av och gick med honom tills allt lugnat ner sig, och hoppade upp igen efter en stund. Sen gick det som tåget efter det och resten av rundan var han en prima ledarhäst, den rädda fjanten. Lördagens runda var lugn, och på söndagen stod vi på lite mer. Grusvägarna var jättehärliga! Söndagens runda när han var så himla fjantig har vi ju ridit hundra miljoner gånger och det är såhär varje år när man inte ridit där på länge. Kris och panik. Men när vi kommit runt den några gånger kommer han lugna sig, jag vet ju det.

Skärmavbild 2017-03-14 kl. 22.20.06

Det måste ha gett resultat att rida ut i helgen iallafall, för oj vad fin han var idag! SÅ glad och duktig hest! ❤ Igår kände jag mig så fruktansvärt trött och nästan sjuk så jag skippade ridningen och åkte hem och lade mig istället. Men idag kändes det mycket bättre, förutom att det var rent ut sagt skitväder. Red lite markarbete med bommar och cavaletti och trimmade lite inför hoppträningen imorgon. Hoppas han är såhär fin då med, woho! 😀 Vi träffade ett annat ekipage i ridhuset, en jättegullig tjej som var medryttare på en häst i stallet där ridhuset ligger. Hon hade kört moppe dit från stan sa hon, 13 km! Way to go. Så har mitt hästliv också sett ut i många år, jisses vad jag kört moppe till stall i mina dagar alltså! Mitt i vintern. I 25 minusgrader. Över isen, över skaren och allt. Inget kan stoppa hästtjejer på moped! 😉 Dock är det ju fantastiskt med cykelavstånd. Och körkort. 🙂

Vet ni vad, Tell och jag ska träna terräng på fredag i Eringsboda!! Åh vad jag längtar! 😀 Plötsligt fick jag lite energi. Det går annars lite upp och ner med det, det tar på krafterna att både träna på gymmet och rida. Förstår inte hur folk orkar göra det OCH rida typ åtta hästar. Men strunt samma, jag är ändå nöjd med att jag kämpar på. Och jag kom ihåg att ta med mig mellanmål också, bara en sån sak. Det hänger på en skör tråd mitt nya liv, antingen glömmer jag träningskläderna eller mellanmålet, eller lunchen… man får kämpa på. Jag SKA bli bättre på att rida! Varje gång spinninginstruktören säger ”fokusera” så ser jag terrängstarten framför mig och tänker att de räknar ner. Det är min enda motivation!

Skärmavbild 2017-03-14 kl. 22.20.21

4 reaktioner på ”Mitten av mars

 1. Lisa skriver:

  Du är så duktig!!! Och fy vad avis jag är på att ni ska till Eringsboda på fredag! Jag DÖR!!!!! 🙂 Jag ska på Pay&ride på lördag och eftersom Bass har känts lite trött vill jag inte boka in två utflykter dagarna efter varandra den här veckan också. Åh vad skoj ni kommer få, tjolahopp! :D:D

  • Ida Qvarnström skriver:

   Tack snälla! ❤ Ja det ska bli jättejättekul!! Jag hade bara förträngt att mitt släp står på en gårdsplan i Billa i väntan på att få nya bakdörrar. Ähum. Men jag får hämta det där om det inte hinner bli klart innan fredag, jag får köra Tell på "fel sida" i värsta fall. Höger-innerdörren på släpet är ju hel iallafall. 😉

 2. idooooos skriver:

  Åh terräng!! Då börjar det verkligen likna vår!!

  Och jag & Kakan planerar fortfarande att komma ner 7-9 april. Denna gången SKA det bli av!! 💪🏽

  • Ida Qvarnström skriver:

   Hurra! Ni är SÅ välkomna! 😃 Ja det är det vi värmer upp för, vi måste ju försöka impa på Kakan när ni kommer så hon blir extra fälttävlansbiten! Då får vi inte skämma ut oss!! 😉😍

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s