Piggt busfrö

Tell är oerhört pigg och glad, det värmer mattehjärtat att han är så fräsch och fin! ❤️

Häromdagen blev det ett pass på ridbanan som numera går att rida lite på igen, fast mest på spåret. Ändå härligt! Tell var så himla rolig att rida. Älskar när han är så pepp på allt! Det blev väl inte världens bästa av allt, lite sprätt och sprattel och missförstånd men det gör verkligen inget. För mig är det skillnad på ”protestsprattel” som jag inte alls gillar när vi hamnar i, och ”ambitiössprattel” som han ägnade sig åt nu. Glad och sprallig häst, bara att fråga på ett annat sätt så han kan göra rätt! 😊 

Idag var jag supertrött så det blev lite improviserad frihetsdressyr. Igår fick vi en leverans med mer paddex till banan som nu ligger där i högar. Tell fick gå lös på banan en stund och det var kul att se vad han gjorde! Jag trodde att han skulle gå och spana in högarna, men inte att han skulle gå upp och ställa sig i dem! Dessutom smakade han på paddexen. 😳 Hahaha! Han är verkligen grundlig i sitt undersökande. 


Sen tränade vi lite följa John, det är han duktig på och går med nosen i min nacke var jag än går. Gullepåll. Särskilt roligt tycker han det är när jag byter håll. Provade att börja springa för att se om han skulle följa med och det gjorde han först, då berömde jag jättemycket, men sen orkade han inte när jag provade fler gånger och jag sprang iväg och han kom lunkades efter. 😂 


Jag försökte gå lite mer vid sidan om honom men då blev han så busig och satte av i galoppbus och bocksprång varje gång jag försökte ändra gångart från skritt till trav.. whops. Ändå kommer han tillbaka till mig som en jojo efter en stund, det är han duktig på. Och han piper aldrig iväg långt från mig. Vi tränade på lite tricks sen för att lugna ner det hela, nu kan han snurra ett eller flera varv på kommando åt båda hållen. Han förstår att det är först när jag backar och säger ”braaa” som han är klar med tricket och då får han en godisbit. Det är roligt att umgås med sin häst på andra sätt än att rida ibland, jag har inte direkt så stor aning om vad jag håller på med men vi har kul båda två iallafall! 😊

Godis till mig med. Jag bakade en key lime pie när jag kom hem. Mums!

2 reaktioner på ”Piggt busfrö

 1. idooooos skriver:

  Han ser fin & rund ut i kroppen! Han verkar ha övervintrat bra!
  Ja visst är det roligt (och nyttigt) att umgås med sin häst!
  Jag gör inte så mycket sånt där med Pantis, men jag ”hänger” mycket med hästarna i hagen samt brukar gå ut & gå & göra annat med Pantis.
  Det är nog mycket sånt som gör att man kan snappa upp dom där små, små tecknen om något inte står rätt till som man annars lätt missar om man bara för allt av bara farten.

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja han är fin i kroppen, den söta myrslok-ponny-racerlaman! 🙂 Han fick äta lite extra protein i dec-feb ungefär för då höll han på att falla ur lite, men nu går det fint med i stort sett bara grovfoder igen (och väldigt lite havre och betfor). Han äääääälskar sitt hösilage! 🙂 Ja precis gå ut och gå gillar jag också, men oftast rider jag ju. Jag önskar att jag kunde lära mig tömköra (eller våga prova iallafall), det vore också himla kul! Du har ju körningen också med Pantis, det är jag så avundsjuk på! Ja visst är det bra att ”hänga” med dem, det är nästan det bästa med att vara hästägare tycker jag! Om jag inte hade Tell skulle jag fråga första bästa hästägare om jag fick komma och bara sätta mig i nån hage och glo. 😉 Men när det är ens egen häst tycker man såklart det är ännu mer spännande med kommunikation, samspel och att lära sig mer om hur ens häst funkar. 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s