Vad ska jag göra…

Jag har lite beslutsångest över vad jag vill göra i år egentligen. Med Tell alltså. Om vi nu förutsätter att han får fortsätta vara frisk och kry, det ser ju lovande ut så här långt. 

Jag har varit så himla trött och liksom nedsatt på sistone, jag får väl gå till läkaren igen. Jag har ju fortfarande hosta sen i juni förra året. Har varit där två gånger men de hittar inget fel på mig (ingen hästallergi heller tack och lov) och säger att jag bara får vänta tills det går över. Suck. Jag mår bra av att träna på gymmet, vilket jag försöker hålla igång med, men jag känner ju efter och ibland vilar jag mig bara istället. Förra veckan kom jag inte iväg alls till gymmet, och den här veckan blir det nog bara en gång. Men det får vara så.

Ångestdel nummer två är att jag jobbar mycket och har många andra saker jag gör på min fritid förutom hästen. Vi ska ha konsert snart med min sånggrupp och det ska bli roligt, men det tar mycket tid att öva och det är långt att köra till Blekinge hela tiden. Jag har avsagt mig några förtroendeuppdrag i styrelser iallafall, så snart har jag ”bara” jobbet, en förening till, sånggruppen och hästen. Fast eftersom jag drivs av att försöka förändra världen kommer jag väl gå med i nån feministisk aktionsgrupp eller odlingskollektiv istället bara därför om jag känner mig själv rätt. 😉 Jag måste hålla hårdare på att ha en ledig helg här och där, jag tror det är sex helger nu på rad som jag har saker inbokade. Många roliga saker, och vissa ”måsten” (som att jobba i affären vissa helger) men ändå. Det är inte bra att aldrig vara helt ledig, det måste man också vara. Jag får skärpa mig.

Med Tell vill jag bara ha roligt och utvecklas tillsammans. Men vad är lagom nivå? Det är svårt att veta. Ibland är jag så trött så jag håller på att börja gråta, men när jag sen kör hem efter t ex en terrängträning är jag så glad och lycklig att det känns som att jag hade orkat vad som helst. Jag har dessutom ganska knaper ekonomi så jag måste tänka lite på vad jag anmäler mig till så jag sparar både energi och pengar.

Skärmavbild 2016-06-01 kl. 23.53.16

Tell och jag i Hoby förra året, det är på den här banan vi ska rida terrängkurs för Magnus

Planen just nu är att rida terrängkurs i Blekinge 8-9 april för Magnus Gällerdahl, ska bli SÅ roligt! Dessutom kommer vännerna Ida och Karin ner och hälsar på då. Och sen ska jag rida stilterräng (antagligen 90 och 100) och sen fälttävlan på Udden (förmodligen 100-klass) 21 + 23 april. Det enda jag ”vet” efter det är Sporrens fälttävlan 2 juli. Och ja, det skulle vara kul att vara med på hemmaklubbens stora meeting i Växjö i hoppning 2-4 juni. Beata ska inte ni komma hit och tävla då? Vore sååå roligt att ses!! 😀

Jag har exakt NOLL lust att tävla dressyr för tillfället, haha! Och WE vet jag inte alls. Får se om andan faller på. Känner mig så tråkig, men det kan ju ändras kanske om jag får lite mer ork. 🙂 Jag försöker tänka att det är ingen som dör. Men ändå har jag nån slags prestationsångest över att jag borde ta mig ut och tävla mer med min fina häst. Jag fattar att jag inte behöver det. Känner mig lite som en udda fågel ibland, jag tävlar ju mycket mindre än de flesta ”tävlingsryttare” men enligt många andra är jag ju iväg på saker hela tiden. Svårt att veta vad som är lagom, som sagt. Och ”lagom” ändrar sig ju hela tiden dessutom. Jag tycker det är jättesvårt att känna efter. Träningar har jag oftast mycket lättare för att boka in, det tycker jag är JÄTTEjättekul. Jag ska ringa Anne och kolla om jag kan få komma dit på nåt litet träningsläger i dressyr och terräng i Hermanstorp i sommar. Om hon hinner, förstår att det är mycket med alla landslagsuppdrag osv.

På nåt vis måste jag ta mig upp till Norrbotten och Västerbotten också, jag saknar min familj så det skär i hjärtat. Det inte inte alls roligt att ha dem så himla långt bort. Och så vill jag ju träffa mina två små nya syskonbarn och mina SYSTRAR!!! Jag saknar ihjäl mig efter dom. ❤ Kan jag inte få typ dubbelt så många timmar på dygnet OCH vinna på lotto??!

1939877_10153512257709689_6535128480170042236_o

Älskade Majabell och Tellepell

IMG_6546

Mys med syster Anna

 

10 reaktioner på ”Vad ska jag göra…

 1. veronikamarklund skriver:

  Ja, du måste vila. Du vet likaväl som jag att göra roliga saker inte förhindrar att man tröttar ut sig! Jag ska försöka åka upp innan min operation, kan vi inte försöka få ihop nåt samtidigt ? Hänga med Sara, dricka vin, vara kulturella. Min kompis ställer ut på Sunderby fhsk hela april tex. ❤️

 2. Lisa skriver:

  Du måste vila! Nu! Det där att känna sig ”slut som artist” trots att man tycker att man vilar är ju första lilla varningstecknet, snälla låt det inte gå längre än så. För det är så jävla lång väg tillbaka. Jag tycker din tävlingsplanering är alldeles utmärkt och lagom. Jag förstår precis hur du känner med att ha nån konstig press att man ”ska” tävla med sin fina häst men jag tror att Tell och Sportkossan skiter rätt mycket i om det blir tävling eller inte. Bara man tar några varv på terrängbanan då och då 😉
  Sen om du helt plötsligt känner att ”till helgen vill jag tävla” går det ju säkert att lösa med efteranmälan och liknande. För mig är det mentalt jobbigt att veta att jag har nåt inplanerat lång tid framöver, men om jag har den där önskelistan istället för en tävlingsplanering känns det mycket lättare. För då är det bara plus när jag väl åker, och inte minus om jag inte pallar. Man får lura sig själv 🙂
  Och jag känner precis igen mig i att man är DÖD innan träningen och bara vill äta chips och kolla på Star Trek, men är helt hypad efteråt och superlycklig. Då tänker jag att jag gör sådana grejer fast det känns jobbigt. För det lönar sig i slutändan. Men då har jag skalat bort ALLT annat som mest känns jobbigt innan och som inte ger den där megaenergikicken efteråt. Så allt jag har kvar nu kvällstid är varannan veckas terrängträning och rep med bandet. Och jag blir fortfarande stressad/trött vid tanken på att ”ikväll ska jag göra nåt” men då vet jag att det är EN kväll och inte alla kvällar. Och då har jag inte ens ett jobb dagtid… Du har redan gjort en del ”utrensningar” och det är grymt bra, det behöver ju inte vara för alltid utan bara just nu!
  Nu blev det här ganska virrigt när jag läser det i efterhand, men snälla, bromsa lite nu. För din skull och för Tells skull, för han vill BARA ha en glad matte och det hjälper inte honom alls om du bränner ut dig och inte orkar gå ur sängen på ett år. Då är det bättre att ni är lite skogsmullar och gör roliga träningar utan prestationskrav. Och så när orken kommer tillbaka så vilar du lite till.
  KRAM,

  • Ida Qvarnström skriver:

   Kram fina du! Tack för dina kloka ord! ❤️ Ja jag ska vila. Det är det där med att vila lite till när jag redan tycker att jag vilat.. ähum. Det är jag inte så bra på. Önskelistan är väldigt bra, jag har så dåligt minne men det tipset ska jag verkligen tänka på! Sen är jag lite dramatisk av mig och det här brukar ju gå över rätt snart. Men jag tänker att det är ganska bra att lyssna på sin dramatiska sida ändå, den kan ju ha rätt! 😉

   • Lisa skriver:

    Jag känner igen det där med att vara DRAMATISK, så fort jag blir oförklarligt trött eller tar vad jag tycker är steg bakåt i mitt mående så bara ”JAG KOMMER ALDRIG BLI PIGG IGEN JAG KOMMER ALDRIG ATT MÅ BRA ÄÄÄÄÄHHHHH!!” och så är det liksom världens ände 😀 Sen kommer man på att det kanske inte var så farligt…
    Men det är ju jättebra att du tänker och känner efter lite, det är ju halva loppet så att säga. Vanligtvis kör man väl på i blindo tills det tar totalstopp, men det tror jag inte du kommer göra,

  • Ida Qvarnström skriver:

   Jag har än idag inte mött någon häst eller människa som INTE tycker det är askul på en terrängbana! 😃 du behöver ju inte tävla fälttävlan för att få prova galoppera igenom ett litet vattenhinder? 😉🌟👏🏻👏🏻👏🏻

   • G skriver:

    Vi har faktiskt liten terrängbana på klubben som jag ska testa framöver tror jag 😅 Sen rider vi förbi en riktig terrängbana ibland, S tycker de stora hindren är asläskiga och travar fortfort förbi ifall jag skulle få för mig att styra mot dom 😄

 3. Lisa skriver:

  Btw, det är WE-och-terrängläger hos Frida Stensson i kyrkhult i början av augusti, ville bara säga det för totalt motsatt effekt till det jag sa innan att du ska ta det lugnare… Erhm… 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s