Två fega hästrackor 

Vilket väder!! Äntligen vår! ❤️🌷

I fredags åkte jag ner till Lund efter jobbet och hängde med min lilla Tilda som jag är fadder till. Hennes ena förälder är en av mina bästa vänner. Så mysigt! Men intensivt.. 😬 Vi var bland annat och badade i Hörby med tre galna kids i lördags. Och mitt i natten fick jag byta säng pga ledsen femåring. Well, jag är flexibel av mig. Inga problem att jag tog hans säng och han fick min! Jag sov så gott så bland en massa gosedjur. Låg på rosa pantern när jag vaknade. 😂

Idag söndag har jag och Mia varit ute på tur. Dalarundan har jag inte ridit på evigheter, den är lång ovh härlig och jag hade hoppats att all makadam markägaren har lagt på hade blivit bättre, men icke. Så surt med en lång härlig galoppsträcka och så kan man bara skritta! 


Men det var inte det största problemet. Det var att varken den gula ponnyrumpan eller Tell vågade gå först. Detta var ytterst tålamodsprövande de första fem kilometrarna av rundan kan jag tala om. Det är liksom lite svårt att lösa en uteritt utan att någon går först. Vi hade ju liksom ingen MER häst med oss. Rygga gick bra, inget annat. Så idag har Tell ryggat i ungefär fyra kilometer. 😳🙈🙈🙈 Dessutom var han helt övertaggad så ibland reste han sig och hoppade på bakbenen rakt upp. Jag suckade och bad en bön till högre makter. Ingen lyssnade. Förrän efter halva rundan. 😉

Som väntat skedde miraklet exakt 5.01 km in på denna en mil långa rundan. Plötsligt hade vi passerat den magiska mittlinjen och Tell visade inte ett uns av missnöje med att gå först. Hans radar hade vittring på HEM. 😂 Den gula ponnyrumpan var också oerhört nöjd med detta eftersom hon är lika illvillig till att gå först hela rundan. (Hon är ett sto). Valacker kan ju ändå gå att säga till. Iallafall efter halva rundan. 🙈 

Kom igen då ponnyrumpa, vi ska heeeeeeem!!!!


När Telleskrälle väl gick med på att gå fram (och gå först) hade vi det helt underbart. Rullade på i galopp på perfekta grusvägar med nylagt grus, solen sken på mularna. Fåglarna kvittrade. Slutet gott. ❤️ 

Jag har inte ridit så mycket på sistone, men jag vet ärligt talat inte om det gör så stor skillnad. Rider jag ut själv uppför han sig t o m bättre än när jag har sällskap, iallafall om det sällskapet inte heller är nån vidare ledare. 😜 Ja ja. Man får berömma när de gör rätt, man har inget för att vara långsint som ryttare! 🙈😂Hahaha, jag hade igång SportsTracker och man ser rätt tydligt att det gick liiite snabbare hemåt! 😂 De där 40,4 km/h var inte på vägen bort om vi säger så. Och det var verkligen inte så snabbt som vi KAN, ska bli kul att mäta det nån gång! 😊 Kul att man även ser höjdskillnaderna, det är ganska backigt här! 

2 reaktioner på ”Två fega hästrackor 

 1. idooooos skriver:

  Haha. Vart är Pantis när man behöver henne. Jo hon står i Skutskär & äter hö mest hela tiden. Men annars hade hon gärna kommit & gått först. Samt hängt på i en 40 km/h galopp 🙈
  Vad var det för bra app??
  Längtar till näst nästa helg!!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Ja alltså FAAN vad vi hade behövt Pantiiiiiis!!! 😂❤️ Sports tracker heter appen. Den är bra (och gratis) och det är roligt att man kan välja ridning. 😊 Jag längtar också!! Kram!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s