Peppat flockdjur

Idag blev det gruppridning, mycket trevligt! Vi var fyra ekipage som följdes åt och värmde upp på grusvägarna i eftermiddagssolen i skritt och trav, sen trimmades det på den stora utebanan. 

Alla utom den gula ponnyrumpan ska gå hoppträning imorgon, så vi ville ha koll på grejorna efter alla uteritter och terrängäventyr och alla möjliga andra aktiviteter på sistone. Hehe. Mjuka bakben och koll på gas, broms och sväng tack!

Tell var oerhört peppad på att få gå i grupp, han var så himla glad! Förutom hoppning och att galoppera fort så är nog vilken typ av gruppaktivitet det allra bästa han vet här i livet. 😀

Jag insåg rätt snabbt att jag var tvungen att sätta honom i arbete, för annars tar hans energi över och man vet aldrig vad man får för resultat! Ibland är det som att han inte vet var han ska göra av all energi. Lite tuppjuck blev det, t ex försökte jag rida övergångar skritt-trav-galopp-skritt och då blev han så övertaggad så det blev galopp på stället i vad som kändes i en kvart. Vi kom liksom inte ur fläcken förrän han hade sprattlat klart och frustat 200 gånger. Och mitt i en frust försökte han bocka men det blev mest nån typ av gulligt sprattelförsök samtidigt som det lät som att han nös. Hahaha! Efter detta beslöt jag mig för att rida mer tempoväxlingar fast inom gångarterna istället, det gick SÅ mycket bättre. Då kunde jag rida mycket bättre övergångar sen.

Han kändes iallafall väldigt arbetsvillig och rolig att rida, han älskar verkligen aktivitet den hästen! 🙂 Vänstervarvet var verkligen inte roligt, där fick jag anstränga mig för att sitta kvar på vänster sida och mosa ner vänster sittben i sadeln och inte vika mig i sidan! Inte ta i vänstertygeln för allt i världen. Vänd ytter bog. När jag till slut hade fått ordning på alla gångarter i båda varven och han bjöd mjukt och fint framåt med fin kontakt och utan att rusa iväg så nöjde jag mig där och klappade om honom.

Jag lät Mia hoppa upp och rida en liten stund efter det, hon älskar Tell! Och han är så snäll med henne. Han taggade till lite igen men gjorde ju inget dumt som tur var, och han tyckte nog det var lite konstigt att matten stod i mitten och hade hela tiden koll på mig. Gullepåll.

Mia red jättefint. Det är inte lätt att byta från motsträvig långsam ponnyrumpa till taggad racerlama som helst velat gå ett galopplöp på Jägersro NU, men det gjorde hon med bravur. ❤ Jag tycker också det är jätteroligt att se henne rida Tell, och vet ju själv att det är bästa sättet att lära sig rida! (Alltså dels att rida många olika hästar, och att rida välutbildade hästar som gör rätt om man själv gör det! Sen är ju Tell en väldigt ”elektrisk” häst (ähum) så hon tränar verkligen upp sin ryttarkänsla. 🙂 Det kan ju vara lite läskigt för ovana ryttare om hästen reagerar lite för starkt, men har man tillräcklig balans och kroppskontroll så är det ju jättecoolt att få träna sig på den där känslan att man bara tänker vad man vill och så förstår hästen.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s