Världens bästa hopphäst

Oj vad jag var nervös inför hoppträningen igår. Jag hade jobbat som en galning hela dagen, levererat kylgel på vägen till folk som ska ner till Tågarp och tävla i helgen, kört 40 mil, och repat med min sånggrupp dessutom. (Det gick för övrigt skitkasst). 

Det är väldigt känsligt när man sjunger acappella, det kan låta hur bra som helst men alla fem måste vara på topp samtidigt, hela tiden. Fullt fokus. Och bra akustik. Annars låter det förjävligt. Jag var inte alls på topp, men ville ju repa ändå för det är svårt att få ihop oss alla fem.

På vägen hem därifrån hade jag bråttom till hoppträningen och kände att jag var helt oproportionerligt trött och nedstämd. Då kände jag att jag hade jätteont i halsen och huvudet. Jag borde verkligen åkt hem och lagt mig under täcket, men jag ville uppbåda alla min krafter för att rida hoppträning! Jag tog hjälp av två alvedon och en redbull. 😉 Såklart körde jag till stallet och inte hem!!

Att jag var nervös för träningen var för att jag kände att jag inte hade NÅGRA marginaler. Ni vet, saker kan ju gå fel när man rider, och då måste man ha marginaler i sitt mående så man klarar av att hantera motgångar OCH skärpa sig och rida bättre. Typ ta instruktioner utan att börja gråta. Så medan jag skrittade ner till ridhuset berättade jag det här för Tell. Tänkte att han skulle förstå att nu måste det gå bra, vi måste hjälpas åt. Matte orkar inte. Men vi gör det här ihop nu, det är ju roligt att hoppa. Kom igen älskade vän, hjälp mig nu! Typ så. ❤

Och det verkade som att Tell lyssnade. Åh vad han hjälpte mig fint! Och jag red faktiskt bra, tro det eller ej. Det var en svår teknikbana med jättemycket lydnad, men ändå var man tvungen att växla upp galoppen och omväxlande kunna rida kortare galopp och sen länga, allt i balans. Precision, lydnad, mjuka hjälper, balans och rytm! Tricket var som vanligt att skita i hindren, och BARA fokusera på vägarna mellan och rida det bästa man kan där. Då är hindren ingen match alls.

Jag red lite FÖR noggrant i början, kände att vänstervarvet var rätt stretigt idag med (men tack och LOV för att jag hade jobbat honom ordentligt igår)!! Men det räckte med att Jens sa till mig en gång att ”du rider bra, det ser fint ut, men du måste växla upp galoppen lite till”. Så då gjorde jag det. Ibland är problemet att Tell ger sig iväg och blir lite lång, typ hoppar ”iväg” från mig, men nu lyckades jag peppa på med längre galoppsprång som med ”bra stamp i mattan” och han var ändå kvar hos mig. Vi hoppade massor av varianter på denna lydnadsbana, och mitt i andra rundan tror jag det var så fick jag så mycket beröm från Jens (Tell hoppade verkligen som en miljon) så jag blev helt paff och stannade. Trodde jag var klar! Hahaha! Skojade och sa att han får hålla tyst och berömma mig på slutet i så fall, jag kommer ju av mig om jag får så mycket beröm mitt i!! 😀

Men det gjorde verkligen ingenting. Tell, vilken stjärna han är. Vi hade sånt bra tryck i galoppen att på en linje där Jens inte trodde jag skulle fixa fyra galoppsprång (eller iallafall få rida av bara h-vete, Tell är ju inte så stor), så fick vi lite trångt till och med. Ändå jagade jag inte alls iväg honom. Bästa bästa häst!! Tack gode gud att vi inte hamnade i trubbel, det hade jag inte rett ut.. 😉

Mycket riktigt fick jag äta upp detta och idag har jag skitont i halsen och värk i hela kroppen. Jag vilar mig och äter apelsinsallad med ingefära och flingsalt. Störd som jag är så tycker jag ändå att det absolut var värt det!

Skärmavbild 2014-04-25 kl. 23.28.50

Snart är det äntligen dags för fälttävlan! Längtar!! Den här lilla ponny-pållen kan se rätt stor ut när man ser honom galoppera i terrängen! 🙂 

 

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s