Blandade känguruhopp

Allright, jag erkänner att jag var väldigt trött idag. Men tänkte ändå rida för jag har ju inte ridit på flera dagar och Tell måste motioneras.

Jag tror vi får ta en intervju här för annars får ni bara min (Idas) bild av dagens katastrofala ridpass. Varsågoda!

Ida: Okej ditt ohängda hästaskrälle, det började ju åtminstone väldigt bra. Du var lugn och nöjd i solen i hagen och kom fram direkt och ville mest bara gosa och mysa. Kunde det inte fortsatt så?? När vi skrittade iväg från stallet tog du ju värsta dressyrhästkliven!! SÅ avslappnad och fin skritt med härlig bjudning!

Skärmavbild 2017-04-03 kl. 21.21.01.png

(bildbevis på hur lugn och avslappnad herr häst var innan vi red iväg)

Tell: Ja? Jag VAR avslappnad.

Ida: Ända tills du tvärstannade i beredskapsläge med periskopet rakt upp och sen hoppade rakt i motsatt riktning som en get menar du?

Tell: Äh nu överdriver du. Ja jag kanske var lite nära döden men du vill väl inte att jag ska dö?! Här håller du på och leder mig rakt i dödens käftar, det är ju tur att nån håller uppsikt iallafall!!!

Ida: Fast detta var inte döden, det var grannen. Han var ute i sin trädgård och grävde som han gör varje dag i stort sett. (Fast nu kan det i och för sig hända att han är på akuten pga hjärtattack).

Tell: Exakt. Han grävde en HÄSTGRAV. Mördare!!!!!!!!!!

Ida: *Suck*. Okej, vi fick sprattla baklänges en bit eftersom du var övertygad om att döden var nära, men sen hips vips överlevde vi ju och kom vidare in i skogen. Men du, det var egentligen inte själva uterittsdelen som jag ville berätta om, det var din uppvisning på ridbanan sen när jag bara hade tänkt ”trimma igång dig lite”.

Tell: *mpffffffniss fniss fniss*

Ida: Har jag inte läst Carolines blogg högt för dig om hur jag ville att det skulle kännas idag? Mjuk lätt kontakt och så skulle du slappna av och komma upp med ryggen. Vi skulle ha sån fin kommunikation. Jag trodde vi var överens om det. Och så kunde vi använda alla de där grushögarna på banan till att träna på lagom böjning i bålen och att du skulle lyssna på mina vikthjälper och sits.

Tell: Jag har inget minne alls av det här.

Ida: Antagligen för att det gick så jävla FORT så du höll på att få med dig Smålands rejälaste ridbanestaket på Smålands förmodligen största ridbana på grund av gravitationskraften din LAMA!!!!!!

Tell: Det är ingen mening med nåt om man inte får springa. Har man spring i benen så har man. Så är det bara. Höhöhö.

Ida: Och sprattlandet upp och ner i sidled, bak och fram och kängruhoppen runt grushögarna istället för lugna mjuka volter. Vad har du att säga om det???

Tell: Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt. *mpffffffniss*

Ida: Jag fattar att jag lite får skylla mig själv som inte har motionerat dig ordentligt på flera dagar, men ska det vara för mycket begärt att du iallafall UPPFÖR DIG CIVILISERAT???!!! Du är 15 år din get.

Tell: Ålder är bara en siffra. Möhöhöhö.

Ida: Passar du dig inte så blir det andra bullar när Alette kommer på onsdag kan jag tala om. Det blir drezzyrgympa bigtime. Går det inte bra då avbokar jag faan i mig hopptävlingen och terrängen och anmäler dig till dressyr istället bara för att!!!

Tell: NÄÄÄÄÄJJJJJJ inte dressyyyyyyyr!!! Jag HAAAAAATAR meningslöst runtspringande (man får ju inte ens springa). Vänta sa du HOPPNING?? TERRÄNG??? Jag är på!!!!!! 😀 😀 😀

Ida: Förresten har du lyckats bli tjock över en helg. Hur det nu är möjligt med tanke på att gräset började växa typ IGÅR. Men du är ju en överlevnadsmästare, på gott och ont.

Tell: Det är bäst att passa på. Den där vita lilla ponnyrumpan ser slug ut och han har så liten mun. Han kan ju noppa gräs skitsnabbt!!! Man får ligga i så man inte blir utan. Jag har träningsvärk i läpparna.

Ida: Nu avslutar vi den här intervjun och tar nya tag med det här imorgon. Vi får väl se då om du är något mer avrastad eller om det inte är nån skillnad alls…

Tell: Hähähähähä

4 reaktioner på ”Blandade känguruhopp

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s