Träna på!!

Idag har jag lite jämnont överallt, men inte så farligt egentligen. Lite träningsvärk bara.

Jag är så himla glad över att jag börjat träna mig själv, hade jag inte gjort det hade jag ju inte kunnat röra mig nu på flera dar. Det är jobbigt att rida terräng kan jag tala om! Jag brukar alltid ha så sjuk träningsvärk särskilt i början av säsongen, hehe. 😉 Jag har inte ont alls från avtrillningen förutom lite träningsvärk i musklerna under hakan, sjukt konstigt ställe. Men man spänner sig väl lite när man ramlar av. Tydligen spände jag mig där! Jag är väldigt motiverad nu till att bli bättre på att rida, och alltså ska jag jobba på på gymmet!! Woho! 😀

Jag är så stolt över att vi hoppade flera enstjärniga linjer i helgen lätt som en plätt, jag trodde det var 100-klassgrejor så jag var inte så nervös. Sen fick jag reda på i efterhand att det var enstjärnigt. (Gulp). De håller ju på att bygga ut banan i Hoby ännu mer för att t e x kunna ha lag-SM i fälttävlan nästa år, och det går ju i enstjärnig klass. En träningskompis tyckte att jag kunde vara med dem i laget, och jag som inte ens tävlar för en Blekingeklubb.. men hon sa att de säkert kunde låna in mig i så fall. Jag bara skrattade och kände mig smickrad, men nu när jag ridit och det gått så bra på alla de här svåra grejorna så känner jag mig sjukt peppad! TÄNK om vi skulle kunna vara med i lag-SM i fälttävlan, vilken grej!! I antingen Smålands eller Blekinges lag. Bara tanken på det liksom. Man får verkligen fjärilar i magen. Sen är det ju verkligen inte alls så troligt att det skulle bli av. Men jag blir glad av blotta tanken iallafall! 🙂

I lördags hoppade vi ju lite kombinationer, nerhopp och häck ut i vattnet osv, men mest lite lättare grejor för att komma igång och bara hitta en bra terränggalopp, takten och rytmen. Lugnt och fint. (Det var iallafall Magnus tanke). 😉 Sen i söndags fick jag lite större utmaningar, det var säkert för att Tell var så mycket mer med på noterna också. Men jag trodde knappt mina ögon när Magnus sa att jag skulle rida upp för en enorm trappa (alltså en stor bank i två nivåer med en brant backe ner på andra sidan) och sen direkt utan att bromsa svänga 90 grader och hoppa en enorm triplebrush! Men Tell kändes så peppad, så jag tänkte att det är väl bara att prova. Det var väl inte världens vackraste första gången men över kom vi! Och sen fick vi rätt på det andra gången vi provade. Tell stampade upp där som en glad kanin! Hela jag bara sken som en sol. VILKEN känsla. Det är roligt att klara av saker som man egentligen trodde var för svårt! 😀

Här är först en bild på trappan (vänstra bilden) vi skulle studsa upp på toppen på med ett galoppsprång per avsats (från vänster i bild och sen ner på grusdelen), och sen triple-brushen jag skulle svänga direkt på efter nerförsbacken! Ni får se hindren iallafall! (Jag är med i bild på högra bilden från ett annat tillfälle när jag red förbi det hindret åt andra hållet, så strunta i det) 

Tyvärr filmade ingen de svåra grejorna vi gjorde, men snälla Philippa filmade lite på slutet när vi skulle rida en liten bana. Tusen tack!! Magnus sa efteråt att den nog var lite väl lätt för oss, men hellre att man slutar med nåt enkelt. Jag kände själv att jag var helt utmattad på slutet och glömde bort var jag skulle rida t o m, suck.  Så jag var lite trött och okoncentrerad och red inte lika bra som jag gjorde på de svårare grejorna. Fasen vad det är svårt att hålla fokus en hel helg!! 😉 Men totalt sett är jag ändå SÅ glad över helgen och ser verkligen fram emot att träna vidare på det jag tycker att vi kunde gjort bättre. Lite ringrostiga får man väl ändå vara såhär i början av säsongen.

Terräng är verkligen LIVET!!!! Men idag ska vi bara skritta ut en lång runda och mysa och pyssla i stallet i lugn och ro. Sen kommer jag rida lite lösgörande arbete i veckan och mycket ut i skogen, förutom på onsdag då Jens kommer och då ska vi köra lite hoppträning. Tell kommer säkert vara helt oberörd idag, fattar inte hur han kan ha så bra kondis. Det är liksom hans grej bara. Tycker inte jag gör nåt särskilt egentligen. Bara han mår bra och är pigg och fräsch så är jag glad!! ❤

Saker att ta tag i:

 1. Lämna in mina dressyrstövlar till skomakaren och få i dragkedjor. Jag får på mig stövlarna, men inte av. Helvetteeeeee vad störigt det är!!! Sträckte typ arslet i onsdags efter dressyrträningen på grund av detta. AJ!!!
 2. Lastträna min 15-åriga fjantpelle. Han var skitdryg att få in i släpet både i lördags och söndags. Utom när vi skulle hem. Då passade det minsann. Hem vill han ju. 😛 Ja ja. Sånt där är verkligen färskvara, han har ju gått rakt in i släpet i flera år nu, men men. Det är ju ingen ursäkt att ena dörren är lagad nu så han ”inte känner igen sitt släp”. Bara att träna på. Och inte vara stressad när jag gör det så går det säkert bra.
 3. Träna ÅTERIGEN på att ha hästen lös (join-up teknik typ) och att han kommer till mig. Jag ORKAR inte behöva ha med mig en havrehink ut för att få fatt i honom i hagen. Ja, gräset har kommit nu. Men ÄNDÅ. På tal om saker man får träna på sisådär vartannat vartredje år igen fast hästen är 15 år… Det är inte bara ridning som är färskvara, det är annat med hästar som också är det! Iallafall med pellesprätt-djur. 😉

Avslutningsvis, på tal om att allting kan hända, särskilt på fälttävlan! 😛 …

6 reaktioner på ”Träna på!!

 1. Beata skriver:

  Så roligt när det går bra 😊
  Klart du ska rida lag-SM. Är jättekul 😊
  Men inte är det väl distrikten som tävlar mot varandra? Förr var det i allafall klubbarna. Du får låna ut dig till Hermanstorp för de vinner alltid 😄

  • Ida Qvarnström skriver:

   Aha ja det var kanske klubben hon menade, jag som är snurrig. Men vi är så få ryttare på den nivån i fälttävlan både i Småland och Blekinge så mer eller mindre har det blivit ”länslag” iallafall härifrån de gånger vi haft lag med i SM. Men annars tar jag gärna Hermanstorp ja, hehe 😉

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s