Pepp hopp och depp

Jag är så trött så jag tänkte precis att jag skulle behöva en till helg. Helst mitt i veckan. Då visade det sig att det ju är påsk nu till helgen och vi jobbar bara halv dag på torsdag. YIHOOO!!!


Tell fick komma ut och skritta en lång tur i måndags med sitt crew, oerhört nöjd och avspänd häst. (Såklart, han hade tre pållar före sig som kunde vara kanonmat utifall att). Igår fick vi provrida ”nya banan” som fått mer paddex på sig, superhärligt underlag! Skulle utvärdera om Henrik behövde ringa in en större maskin för att plana den eller om det räckte med det han gjort med traktorn. Det räckte, banan var toppenfin!! Red lite lösgörande övningar på order av dressyrfröken. Alltså jag kan säga att min häst är SÅ fräsch och glad. Och det är lite på gott och ont. Jag tackar min lyckliga stjärna för att han vanligtvis förmodligen inte förstår HUR mycket starkare än mig han är. Och att han lyssnar och jobbar på. Men visst, när han är såhär fräsch och känner sig pigg i kroppen så har han ju liksom inga gränser. Det är som att hans temperament också blir lite mer ”kaxigt” när han känner sig stark och fräsch. Kanske är det så hos människor också? 😉

Den gode Tellemannen kan ju ha lite humör, och det här med att jobba på mjukheten i sidorna med volter och skänkelvikningar tyckte han inte var i närheten av så kul som terräng. Han blev plötsligt JETEarg, (av en helt vanlig stor volt i skritt) och ställde sig RAKT upp. Han brukar inte gå så högt, men jäklar, jag fick klamra mig fast runt halsen och han bara stod där! Sjukt vilken balans han har. Jag röt till det värsta jag kunde och jag var ju nära hans öron när jag skrek så till slut gick han ner igen och såg lite perplex ut. Vi tog ett djupt andetag båda två och fortsatte. Då gick allt fint! Puh. Toksprätt!! Red inte så jättelänge, men tillräckligt så han kändes mjuk och fin och avslappnad. (Han var egentligen väldigt fin nästan hela passet, galoppen kändes helt super, förutom att han gärna vill göra sig rak såklart). Sen gick han lös efter mig när jag mockade, gulliga häst! Han är för go när han har nosen i nacken på en hela tiden och bara vill sniffa och mysa. ❤

I stallet hade vi också myskväll med både Bibbi, Carro och Mia. Tell stod och sov med mulen i Mias hår medan Bibbi berättade härliga historier från förr om Tosca, Tells mamma, och hur det var när Tell var liten. Åh vad jag älskar sånt!

Idag är det hoppträning för Jens. Tell kommer vara på G kan jag säga. 😉 Och på söndag är vi anmälda till 105 i Lenhovda. Jag strök mig från 110:n, men jag kan ju efteranmäla igen om jag ändrar mig. Vi ska träna terräng på måndag nämligen så jag vill inte att det blir för mycket för hans gamla knä den galna bruna racerlama-påskharen. Tänkte mest att vi ska ut och damma av tävlingsformen lite. Hoppa kan han ju. 🙂

Jag var precis på väg att stryka mig från stilterrängen 21/4 (också för att spara lite på Tell) när jag fick reda på att Udden ställer in sin fälttävlan 23/4. För få anmälda. NÄÄÄÄÄJJJJJJJ!!!!!! F-ck-F-ck-F-ck!! Så himla himla tråkigt. Då är jag ju glad att jag inte hann avanmäla stilterrängen iallafall. Får väl se om vi kan åka och rida 100-klass i Vinslöv istället t ex. De har en tävling 13/5. Gärds finns ju också. Åhh jag hade sett fram emot Uddens 100-klass sååååå himla mycket, känner mig så oproportionerligt deppad för detta! 😦 Tråkigt för arrangörerna som är så duktiga och gör så fina tävlingar.

img_2762

Kolla vem som flyttat hem igen! Lillasyster häst 1! Lillasyster häst 2 står i boxen bredvid. (Tilly). Detta är Thilia född 2015 (Zaladin MI – Turban Rose). Thelma, vila i frid, är mamma till båda de här orangea gullenosarna.

2 reaktioner på ”Pepp hopp och depp

  1. Lisa skriver:

    Vad synd att Udden fick ställa in 😦 Men då är det väl självklart att ni kommer till Vinslöv istället och håller handen med mig som kommer vara kräkfärdig av nervositet 😉 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s