Snöchock och racerlångkalsonger

Hej på er! Hoppas ni har en bra påsk. Här är det utmärkt kan jag tala om, förutom att vinterns vackraste dag råkade inträffa idag. Den 16:e april. 😛

Det är ju inte riktigt då man vill ha vinter. Men jag har ju iallafall odubbade vinterdäck kvar på både släp och ena bilen, dum får man ju inte vara. Det är ju ofta såhär i april, även om man helst önskar sig väder som förra helgen, 17 grader och sol! I flera dagar här har det varit isande vindar, runt 1 plusgrad och SNÖ. Huga. Det är så man vill gråta. (Här där man vanligtvis inte HAR snö vid påsk alltså, i norr är det ju en annan sak. Då glassar man ju glatt runt ute på isen ett tag till och ligger i nån snödriva och njuter. Det kallas vårvinter. Det har vi inte här i söder. Här har vi skitvinter, sen kommer vår, och så skitvinter-bakslag mitt i allt).

Nåväl. Hur sugen tror ni jag var att åka på hopptävling utomhus när jag fick börja med att skrapa rutorna och det var 5 minus i morse??! Jag ser det som en seger bara att vi kom iväg. Jag fick leta fram dunjackan och ylle-långkalsongerna. Brr! Jag som var så glad över att jag för en gång skull ”hiat mig” och inte anmält till tävling i år förrän nu till påsk, just för att jag vill SLIPPA snöelände och minusgrader!! 

Det var länge sen jag var ute i stallet på morgonen, och jag vet ju att Agneta har sagt att Tell är lite stel när man tar ut honom från boxen på morgonen. Går lite kort med höger bak. Vi har koll på det här, men så länge han mår fint och går rent när han kommit igång i kroppen och varit ute i hagen en stund, plus att han ju är jättefin i ridningen och inte ett dugg halt i nån gångart, så gör vi ingenting. Jag ringer och rådgör med veterinären ibland, det är allt. Och han tycker samma sak. Men HERREGUD vad jag tyckte han såg stel ut imorse, jag gick en promenad med honom innan jag lastade. Och även då hade jag lite av en klump i magen, även om det blivit bättre. Lille gubben. Men Agneta som ser honom varje dag tidigt på morgonen tyckte inte att det där var nåt särskilt (för att vara han) och sa åt mig att åka.

IMG_2792

Snön hade smält i Lenhovda, och solen kom fram! Men det var dunväst på som gällde…

Väl på plats verkade han iallafall överlycklig över att det inte var dressyr. Hopptävling, woho!! 😀 All eventuell knackighet gick över direkt vi kom ut från släpet. Haha! Sen var han jättefin på framridningen, ute på gräs, en del vågade inte galoppera men då hade ju solen kommit fram så vi körde på, trots att jag inte orkat brodda. Fälttävlanshästar vill ju galoppa. 😉 Och det var inte alls halt, folk var nog bara lite väl försiktiga. Det var fler som vågade galoppera när de såg att jag gjorde det. Den enda incidenten var att jag alltid glömmer att de har en hönsgård med en flaxande tupp vid den här gräsbanan. Tell såg herr tupp lite innan jag gjorde det kan man säga och bjöd mig på ett litet överrasknings-bock-tvärkast, som väl var satt jag kvar. Svor lite åt tuppskrället och sen kunde vi rida förbi där igen när jag var lite mer beredd. Då gick det minsann bra. 😉

Framhoppningen var inne i ridhus, kändes skitlitet. Och det kändes som att de tog in 100 ekipage. Som väl var stannade min gulliga vän Anna kvar efter att hon ridit klart sin unghäst i de tidigare klasserna, och hjälpte mig på framhoppningen. Han kändes super, riktigt taggad men han lyssnade fint på mig. Fick till superfina hopp vartenda språng jag tog, så jag gick ut därifrån och väntade på min tur utanför istället.

Jag hatar att tävla hoppning, finns ingenting som jag blir så nervös över. Det är värre än fälttävlan, jag lovar. Fast jag sa att jag skulle komma ihåg att andas så gjorde jag ju inte det.. hahaha! Men det gick bra ändå. Riktigt bra till och med! Tyvärr tappade jag ut honom mot sista hindret som var ett fjesigt räcke, det var Tell inte imponerad över alls. Det skulle stått en häck eller ett maffigt 100-klassbord där istället, då jäklar hade vi fått till det! Nu fick vi med oss det, vilket var väldigt synd på en fin runda. 😦 Det kändes väldigt soft med 1,05. Bra och lagom lätt höjd, tror inte han hade hoppat så fint om det var lägre! Och jag rider klart bättre över 100-höjder. Jag får rida 110 nästa gång, denna gång var jag nöjd med att bara rida en klass så vi inte förtar oss. Det är ju en dag imorgon också.

Jag är SÅ nöjd med att Tell kändes så himla fin, jag kunde RIDA fast han var ännu mer taggad än på hoppträningen i onsdags, jag red rätt antal galoppsprång som jag hade stegat och jag höll min plan i omhoppningen. Jag red alla snäva vägar jag hade tänkt och fick fina framåtlägen. Jag är riktigt nöjd med att vi klippte en oxer väldigt snett, en äkta fälttävlansväg! Jag såg att man kunde gena in mellan två andra hinder mot nästa om man gjorde det, hade man ridit rakt mot den där oxern hade man fått gå runt. Fina fina häst, han var med på noterna! 😀 Det här måste vara en av våra bästa hopptävlingsrundor någonsin, Tell var superfin och jag red bra, förutom på sista hindret då alltså. Bläh!! Vår tid var riktigt bra, hade nog inte vunnit men säkert kommit tvåa iallafall om vi inte hade petat det där. Vi får skita i att riva nästa gång. 🙂

IMG_2789

Jag vet inte riktigt om nån filmade mig, återkommer med filmbevis på detta i så fall! Jag träffade hela min hoppträningsgrupp i Lenhovda, så roligt att vara på tävling alla tillsammans. Vi hejade på varann och hjälptes åt. Gulliga Hannah hjälpte till och höll Tell när jag gick banan. Tusen tack alla gullisar för hjälpen!

Jag lyckades också i rena energiboosten fixa lite i trädgården när jag kom hem och pytsa ut lite hästgödsel på alla mina vinbärs- och hallonbuskar. Och bygga upp en skraltig gärsgård som hade ramlat ner under vintern. Tjopp tjopp! Solen hade värmt hela dagen så nu är snön borta igen tack och lov och det var riktigt härligt att vara ute. Matias är i bryggeriet och jobbar, så jag lovade att vi skulle grilla lammkotletter och göra potatisgratäng ikväll. Nu känner jag mig dock så trött så jag funderar på om pyttipanna eller möjligtvis hamburgare och pommes kanske eventuellt är rätt nivå istället… 😉

Och så ska jag kolla på dokumentären om Allan såklart! Blir gött med lite soffläge. 🙂 Vill ni ha mer TV-tips så säger jag bara SKAM. Jag följer det varje dag på NRK P3-sajten, det är roligast att få allt i små glimtar hela tiden, lite som ett flöde. Men man kan ju kolla på det som ”serie” också i vanliga avsnitt på SVT play (eller NRK dagen före). Jag bara ÄLSKAR det, kan tänka mig att se om allt från säsong 1 och framåt!! Nu har ju säsong 4 (som är den sista) precis börjat och världens coolaste Sana är huvudperson denna gång. (Obs: Varning, om ni väl börjar kolla kommer ni inte kunna sluta, det är grymt beroendeframkallande och avsnitten är lite olika korta så det går FORT)!

Skärmavbild 2017-04-16 kl. 17.19.37.png

2 reaktioner på ”Snöchock och racerlångkalsonger

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s