Lama på fri fot

Äntligen en lugn och skön helg! Jag dricker kaffe, röjer i trädgården och har det härligt. 

Ån som går bakom vårt hus. Har tänkt röja upp här nere länge. Men vad ska jag nu göra av med en lastbilslast med sly??!


Tell fick komma ut och skritta idag, sen fick han gå ut i en lite mindre hage vid sina kompisar. Blev toppen. Han kan beta och rulla sig men inte sätta fart. Han var jättegullig när jag var där, han var pigg och glad men gick ändå som en hund i skogen och ville gärna sniffa mig i håret. Hade bara grimma på honom men han lyssnade jättefint på mig. Han fick verkligen 1000 pluspoäng. Och så älskar han ju rheumocam (som metacam men lite billigare, och så har det honungssmak eller nåt sånt), jag skulle nästan kunna ge honom flaskan så kan han medicinera sig själv. 😂 Han gapar efter sprutan direkt man kommer med den. 


Han fick gå kvar i hagen tills stallfamiljen skulle åka bort. Allt var mycket lugnt och skönt. Jag åkte hem i godan ro. Nu ringde Agneta och skämdes så för tydligen hade Tell stuckit från henne när hon skulle ta in honom och dragit några glada repor i full rulle runt ägorna. Den räven!!! 🙈🙈🙈😂😳😩😜

Alltså, vad ska man göra. Han är så jäkla kvick när han väl hittar på nåt.  Man hinner inte ens blinka så är han borta. 😎 Men men, han såg tydligen oerhört fräsch ut iallafall och allt verkade tip top med honom när han väl kunde fångas in igen. Kan tänka mig att han var nöjd. HästRACKA!!! Förbaskade lama. 😝🙃 Men jag älskar ju honom ändå över allt annat nästan, han är verkligen en levnadsglad och speciell liten sprätt. Men visst blir man något matt ibland över hans upptåg! 😅❤️

Jag får sätta igång och skritta lite mer med honom och träna tricks, så här kan vi ju inte ha det. I slutet av maj är det en WE-tävling vi skulle kunna sikta på. WE är roligt, bra för understimulerade rävar och inte lika hårt som fälttävlan. Jag hoppas vi kan starta fälttävlan i sommar såklart, men vi börjar med WE. Ska bli kul! Det kan man ju verkligen träna redan nu i skritt också. Tror det är nåt sånt som behövs.. 😜

3 reaktioner på ”Lama på fri fot

 1. Beata skriver:

  Hoppas han inte förvärrade skadan 😟 Men om det hade gjort ont så borde han ju inte sprungit 🙃
  Den där metacam ersättaren borde man ju känna till. Hur gör du det? Ingen som erbjudit oss nåt billigare 😠

  • Ida Qvarnström skriver:

   Nej precis, jag tror han är ok den lille rackaren. Så typiskt att han skulle smita. Det är vet som skriver ut rheumocam, säg till om det nästa gång! Det måste de ju kunna göra, det är samma sak i. Vet inte om de får erbjuda det på Apoteket om du har recept på metacam? Så får de ju göra för människor om läkaren skrivit ut nåt dyrt preparat men samma finns fast i en billigare variant. (Men de måste ju fråga).

 2. Lisa skriver:

  Busfrö!!! Tur han har massa alternativa talanger förutom att vara bäst på fälttävlan, så ni kan göra nåt roligt iallafall! Jag hade tänkt rida distans den helgen, men om min rygg fortsätter vara såhär får jag kanske ta mig till WE-tävlingen istället. LD eller så… 🙂

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s