Badminton, Småland och Island

I helgen har jag varit hästvakt, Bibbi och Agneta åkte till Badminton. Gud så underbart. Nästa år måste jag verkligen ta mig dit! 

Men vi har verkligen haft det toppen här hemma också. I lördags var det 23 (!) grader varmt och strålande sol, vi red ut i t-shirt på förmiddagen. Jisses. Det var nästan lite väl bra. Tell var svettig redan innan vi hade kommit iväg. Han har ju vinterjackan på sig fortfarande… Kan han inte fälla klart nån gång???!! 😛 Alla hästarna fick en skön dusch när vi kom hem. Sen ut och rulla sig och beta. 🙂 Visserligen ska det bli kallt här igen, tydligen minusgrader, så den där laman vill väl överleva antar jag. Tjockpälsade djur.

Efter ridningen blev det mys i trädgården hemma med fina vänner, Matias hade bjudit hit ett gäng att fira hans 40-årsdag lite i efterskott. Det blev jättetrevligt. Så härligt att sitta ute i värmen! Jag gjorde en rabarberpaj till efterrätt. Vårens första. Men inte den sista… 😉

IMG_2953.JPG

Imorse steg jag upp tidigt och åkte på islandshästtur i gränstrakterna Kronobergs/Jönköpings län med ett annat gäng vänner, de hade frågat om jag ville följa med och sånt bangar man ju inte!

Vi var ute i fyra timmar tror jag, inklusive en fin lunchpaus med god grillad mat och kaffe och kaka vid en sjö. Det är helt otroligt fin natur i de där trakterna norr om Asa! Jag fick en jättefin islänning som hette Imir. Så himla häftiga djur alltså, de är stencoola och lugna, man kan liksom knyta fast dem i ett träd i en timme, och ändå har de tusen rallyväxlar sen när man hoppar upp och rider igen. Förstår att folk gillar den där rasen! Men det känns lite märkligt att inte ha nånting alls att vila benen mot från knät och neråt. Hela underskänkeln kan man liksom glömma. Den hänger ju i luften nedanför hästen. Iallafall på mig! Detta var ju bara andra gången i mitt liv som jag rider islandshäst, och det var nästan lika kul den här gången som första. Jag säger bara det. TÖLT!!! 😀

IMG_2958

En brevlåda med godis mitt i skogen 🙂 och Imirs gulliga små lurvöron!

IMG_2959IMG_2973

18274818_10155027769425733_8167771912956083940_n

Förutom ridit racerlama, druckit öl med vänner, bränt läpparna sönder och samman och ridit islandslama i grupp, så har jag också tjuvtittat lite på livesändningen då och då från Badminton i helgen. (Terrängen ska jag se igen i sin helhet när jag hinner, den finns ju på BBC). Jag kunde se den avslutande hoppningen från soffan idag när vi kom hem från ridutflykten. Höll verkligen tummarna för Ingrid Klimke (det var på tiden att en kvinna skulle få vinna tyckte jag) och tyckte SÅ synd om henne när hon tappade allt! Lätt hänt. Men ändå sjukt kul för Andrew Nicholson, han hade väl ridit Badders 38 gånger eller nåt inklusive brutit nacken. Ja. Vad säger man. Alla på den där nivån är ju mer eller mindre galna och alla förtjänar ju att vinna. Grattis Andrew!! 😀

Skärmavbild 2017-05-07 kl. 21.14.48.png

…och tack gode gud att det inte blev tok-rasist-regering i Frankrike. Puh! En bra helg det här! 

4 reaktioner på ”Badminton, Småland och Island

 1. idooooos skriver:

  Vi måste åka nästa vår på Badminton!!

  Inget jag bara säger, jag vill VERKLIGEN åka dit & uppleva det! Och kan inte tänka mig någon roligare att åka dit med än dig! Och Kakan förstås!

  • Ida Qvarnström skriver:

   Samma här! Hade varit fantastiskt att åka med er. Och min fälttävlanskompis Anna från Blekinge vill med. Min vän Vera från Dalarna också, vilket gäng!! 😀 Det MÅSTE bli av nästa år. Kram på er! ❤

 2. Lisa skriver:

  Jag såg terrängen på Badminton för några år sedan, det var härligt! Men bäst var alla gubbar i tweedkavaj på jakthästar med stubbman och vojlock som red runt utanför terrängbanan som åskådare. Man får tydligen komma dit med sin häst och lalla runt i publiken?!? Kändes duktigt engelskt.

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s