Det är inte lätt när det är svårt

Damn it, varför är det så svårt att rida?? 

Igår försökte jag rida lite på banan med min aspigga vilda lama som dessvärre fått gå i hagen i två dagar utan någon motions-inblandning från min sida (extrem tidsbrist och mycket på jobbet, plus fälttävlansäventyret utan häst i söndags). Jag hade väl inte några jätteambitioner, men försökte ändå göra mitt bästa. Det enda som var roligt var galopp, sa Tell. Allt annat gav han fingret, typ. Jag utvärderade det passet med att han måste få springa, så nästa gång får jag nog börja med galopp så han får ut lite energi och blir glad. Så kan vi träna på att svänga till vänster i skritt efter det. Eventuellt.

IMG_3068

Så det tänkte jag göra idag. Låta honom springa lite alltså. Ut i skogen, allt doftade underbart. Det var typ 20 grader varmt. Vi började med en lång stunds betande på gräsmattan dessutom, nom nom nom. Tell var så nöjd. Allt hade varit toppen om min häst bara inte hade varit så fruktansvärt feg (och laddad) så han inte vågar gå en meter om jag sitter på hans rygg. Om jag går bredvid däremot följer han mig var som helst. Så jag har gått en promenad på sisådär fyra fem kilometer när jag egentligen hade tänkt rida. Hoppade upp fyra gånger tror jag men allt blev bara katastrof, han bara kastar sig hemåt och reser sig och jag HATAR verkligen att hamna i bråk med honom. Jag orkar inte det. Vill inte det. Så jag fick sitta av igen. Jag vill bara att han ska lita på mig, och blir så himla ledsen att han inte gör det. Det är fan ett under att jag någonsin fått runt honom på alla dessa terrängbanor som jag ändå har. En fullständig gåta.

Nåväl. Hästar är bara här och nu, de är inte sluga och beräknande. (Även om jag skojar om det ibland). Tell är väl understimulerad, behöver jobba mer, och har dessutom vårkänslor. Och då går ju alla hans sämre sidor, alltså flyktinstinkten, igång ännu mer. Dessutom har vi inte ridit ut själva på evigheter, han (och jag) har ju blivit väldigt bortskämd nu med trygga storebror Tim som sällskap. Jag förstår honom på sätt och vis att han inte alls ville gå själv. Och jag får väl vara glad över att han litar på mig när jag går med honom. Det hade ju kunnat vara ännu värre. På vägen hem kunde jag rida iallafall, då tog vi lite mer trav och galopp och ja, han behöver springa. Ähum. 😛 Problemet är bara att han inte får gå så tuffa pass än som hans hjärna skulle behöva. Kroppen ska ha lite mindre motion än det, eller iallafall det här knackiga knäet som vi försöker ta det lite lugnt med. Suck. Det är inte lätt att få ihop det här. Det krävs en liten whisky eller två till den arma matten för den mentala hälsans skull…

IMG_3072

Här är jag ute och skrittar på de perfekta galoppvägarna. Och Tell skrittar bredvid mig. Suck. 

Just nu känner jag bara för att ringa Anna, eller vem som helst egentligen, som kan hjälpa mig få till ridningen igen på ett bra sätt. Anna är så himla bra på heta hästar som blir lite ”humla i en papperspåse”, det ser så himla lätt och mjukt ut när hon rider. Hoppas hon har tid bara. Jag hade ju tänkt tävla WE om 10 dagar (en LB visserligen, men ändå). Det känns INTE aktuellt just nu. Vi får väl se hur det här går! 😉

IMG_3074

Förbaskade sprätt. Här står han och håller koll i hagen. Radarn var helt klart på idag… för ALLT möjligt. 

2 reaktioner på ”Det är inte lätt när det är svårt

  1. Lisa skriver:

    ÅH men så är det ju ibland! Känner så väl igen mig och Sportkossan här, vissa dagar är allt så jävla farligt så man undrar om hästen typ är inriden. Men du vet ju varför det är såhär och du vet ju också att det går över. Snart är ni igång igen och kan galoppera runt som tokar och då kommer inget vara farligt alls (eller jo, men inte så att man tror man ska dö). KRAM på er båda!

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s