En härlig långhelg

Alla jag känner har varit och tävlat och hållit på i helgen, eftersom helgen var så lång har en hel del varit på flera hästevent till och med. Vad har jag gjort? Kört moppe och ridit ut… 

IMG_3141IMG_3146

Det har varit en mycket fin helg. Jag kan lätt tänka mig att fortsätta med fyra-dagars-helger! 🙂  Det har varit helt kopiöst varmt, nära 30 grader varenda dag och jag har lagt grunden till en förträfflig bonnabränna. Mopperallyt i lördags var trevligt, vi körde ca 5 mil runt sjön Rottnen. Och så har jag ridit ut med Mia och haft det härligt i skogen. Tell är så rolig, när Tim är med vågar han till och med gå först ibland. Älskade lille sprätt. Idag red vi förbi en hage med nyutsläppta glada kor, då var det plötsligt Tim som var glad att Tell var med! 🙂

Nu på onsdag är det dressyrträning för Alette, det kan nog behövas. Känns som att jag bara ridit ut på sistone. Helt glömt allt vad dressyr heter… Jag får se vad vi hittar på framöver, har liksom inget mål förutom den där terrängträningen i juni och sen fälttävlan i juli. Men men, det viktigaste är ju att vi mår bra båda två. Det kommer väl kanske nåt sug att åka ut på roliga saker. Jag får se. Båda mina dragbilar skulle tyvärr behöva in på verkstan. Varför kan inte bilar bara vara hela?

Jag har kollat på en massa art2ride-videos på youtube och tycker det verkar vara en väldigt sund grundsyn. Förstår inte att en del verkar tycka att det skiljer sig från ”vanlig ridning”? Hur då liksom? Att det skulle vara nåt som är annorlunda? Det tycker inte jag, inte vad jag sett hittills iallafall av A2R. Då har man nog fattat fel, angående vad ”vanlig” ridning syftar till alltså! Jag tycker det jag sett är ett verkligt skolexempel på hur man lösgör hästar och får dem avslappnade och gå med mjuk kontakt med bettet. Precis så som jag lärt mig på en vanlig ridskola. Jag ska ”läsa på” (alltså kolla lite mer YT) lite till angående arbete från marken. Det vore kul att testa. Det där med att flytta bakbenen , lösgöra och komma upp med ryggen får vi ju jämt göra uppsuttet ändå när vi rider dressyrträning, så det borde ju gå ännu bättre utan mig på? Får prova och se helt enkelt. Allt som ger en avslappnad, glad och lösgjord häst kan väl vara värt att prova tänker jag.

IMG_3125

Världens bästa gamla släp. Här ser det ut som att det har en rostugn på taket. Men det är svårt att ta kort i vår trädgård utan att det kommer med nåt bruksföremål eller märklig byggnad… 😉

Släpet är iallafall tvättat, ogräs rensat, planteringar gjorda, gräset klippt och huset någorlunda städat. Det här med att ta det lugnt är jag väldigt dålig på. Alltid är det ”stress” över något. Att man inte hunnit med allt man hade planerat, eller så för att man inte NJUTIT tillräckligt. (Tänk om det här var all sommar vi får i år t ex, en helt relevant farhåga i Sverige och särskilt i närheten av Växjö. Det kan hända att det nu blir åtta grader och regn i tre månader). Haha! Till mitt försvar måste jag ändå säga att jag vet att jag ÄR en galen iller. Men det gillar jag oftast. Och jag känner mig rätt sällan stressad faktiskt. Jag tar mikropauser och somnar i soffan, går ut och illrar i trädgården, dricker iskaffe och läser tidningen ridsport, och så illrar jag på igen. Men nu ska den här illern sova. Racerlaman sover ute i sin hage med brorsan och ponnyrumpan och har ett härligt friluftsliv. 🙂

IMG_3126

Hej svejs på er, hoppas ni haft en fin helg ni med! 🙂

 

2 reaktioner på ”En härlig långhelg

  1. dressyrbitchen skriver:

    Vad är det för spännande rostugn? Och vad är det för fler bruksföremål du har i er trädgård? Jag älskar lite udda saker!

    Vet inte om du såg att det är clinic i Halmstad igen med Art2Ride i september – kolla på deras FB-sida för mer info. Jag tänker åka dit men är osäker på om jag skall försöka ta med mig hästen. 🙂

    • Ida Qvarnström skriver:

      Ja du, vi bor mitt i ett gammalt järnbruksområde från 1600-talet så det är en rostugn, en masugn, ett vattenhjul och lite annat.. vi har även en jättefin vedspis från 1800-talet liggandes i trädgården som vi fått av hembygdsföreningen! Den ska vi mura in i nåt blivande utekök. Någon gång. 😎 Så kul med clinic i Halmstad, jag får köra 25:an rakt västerut! Det ska jag absolut skriva upp, då kanske vi ses där! Helst med våra pållar förstås, det vore jättekul! 😊

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s