Nu ger jag upp

Regnet vräker ner, min gamla faster har gått bort och begravningen är så jag missar min första (och kanske enda) fälttävlansstart för säsongen. 

Jag har sen tidigare bokat en dyr biljett för att komma upp och hälsa på min familj några dagar, icke-ombokningsbar eftersom det var billigast och det är så F-CKING långt till Norrbotten. Den är ju nu värdelös och jag får boka ny biljett för att komma upp till begravningen. Har jag sagt att alla mina tre bilar behöver repareras och att min häst kommer behöva operation nån gång framöver?

Allt är bara SKIT rent ut sagt. Behövde bara få säga det. 😦

Farmor dog när pappa var liten och hans storasyster Ami har varit som en extramamma för honom hela livet. Och hon har varit som en farmor för alla oss barn. Det var hon som kom körandes mitt i natten i ilfart i sin gamla Audi för att passa oss när mamma och pappa skulle in på BB och ett nytt litet syskon var på väg. (Kanske inte världens bästa förebild på pappret egentligen, hon levde ju ett helt liv i SJ:s tjänst där folk rökte som galningar och inte direkt spottade i glaset. Vet inte hur många cigaretter jag rullat åt henne. Och att hon var grov i munnen är väl milt uttryckt. Haha)! Jag kommer minnas hennes luriga blick, hennes skinn på näsan och alla andra fina minnen. Jag klämde en tå mellan båten och bryggan hos henne i Unbyn när jag var liten och den stortånageln är lite som en tatuering, den kommer alltid vara mitt i tu oavsett hur många hästar som trampat på den. Vad som än händer så är det ändå Ami-märkningen som alltid lever kvar. ❤ Och arken i Björkliden, som står där i björkskogen vid Torne Träsk och väntar på mig. Som den alltid gör.

IMG_0579

Jag återkommer i frågan med lite mer positiv syn på saken en annan gång. Då kan jag skriva nåt som att ”Min faster blev 91 år, hon var gammal och dålig så detta var ändå väntat (egentligen är det ett mirakel att hon inte dog när hon var 60 på grund av hennes ohälsosamma liv). Det ska bli fint att träffa familj och vänner. Jag ska till Boden, så jag kan säkert svänga förbi och hälsa på Tibelle och Sara om de är hemma. Det kommer fler fälttävlan. Tell är ju inte halt just nu iallafall och verkar må prima. Det finns de som har det ännu värre ekonomiskt, jag kommer klara mig på något sätt.

Fast just nu orkar jag inte det och DEPPAR IHOP!!!!

13442416_10154955334714689_3388812066478058750_n

Jag har pioner i min trädgård för att jag alltid fick såna av min faster Ami varje födelsedag.

6 reaktioner på ”Nu ger jag upp

  1. idooooos skriver:

    I hear ya..
    Ibland blir det bara så jobbigt. Med allt. Och vet du? Då måste man bryta ihop & nästan få vältra sig i eländet. Det är ialf det bästa för mig. Då kommer jag upp snabbare på fötter igen motför om man ska försöka hålla skenet uppe.

    Sen förstår jag verkligen att det är jobbigt att missa den planerade fälttävlansstarten. För även om det såklart inte är någonting motför ett liv som gått förlorat så är det ju sån energi-boost att inget går att jämnföra med det.

    Det kommer snart kännas bra igen Ida ❤

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s