Mina trasiga ting

Jag blir aldrig så medveten om mina materiella ting som när de går sönder. Ibland känner jag bara för att sälja allt och sätta mig i en stuga i skogen utan el. 

Men det hade väl haft sina begränsningar det också. Att ha hela saker är lite som att vara frisk, man uppskattar det inte ett smack förrän man är sjuk. Eller när bilen/hästen/huset/cykeln går sönder. DÅ tänker man att man ska uppskatta sen när de är hela igen! Iallafall jag gör det.

Min sambo gillar att laga saker, han kan sitta i timmar och humma, meka och fundera. Och han kan laga precis allt, från skivspelare till diskmaskiner till bilar och mopeder. Tyvärr har han inte så mycket tid med sånt just nu eftersom han både pluggar och har tre jobb och stiger upp kl 4.45 varje morgon. Jag däremot HATAR att laga saker, men jag gör det ändå för att jag måste. Hade jag varit gjord av pengar hade jag 1) inte haft så risiga prylar som går sönder jämt. 2) Haft råd att lämna in allt till proffs.

Det som är bra med att vara hästtjej är att bara HÄSTEN är hel så skiter man i allting annat!! 😉 I princip i allafall. Och min häst ÄR ju mirakulöst fortfarande hel, även om det hänger över mig lite att han nog kommer behöva opereras nån gång framöver. Men ja, jag är glad att han är hel och pigg och glad just nu. 🙂 Man vet aldrig med den där sprätten, han kanske har tänkt må prima i flera år till med den där förbenade cystan.

Idag lyckades jag få min gamla cykel lagad, skulle gjort det själv men kom aldrig till skott. Jag lämnade in den på cykelverkstan i stan så den kunde få en ny kedja. De ringde och sa att de inte hade nån som passade för drevet var i så dåligt skick, och undrade om jag möjligen hade kvar den gamla kedjan.. Hem och leta bland allt SKROT och mirakulöst hittade jag den!! Jisses. Så nu är cykeln lagad för 100 spänn. Det var ju bra.

Nu har jag då ”bara” min stackars gamla volvo och min Saab Ann-Christine kvar att laga. (Förutom divese andra saker som ridstövlar, träns, belysningen i mitt släp, bevattningen i trädgården hemma.. med mera med mera). Pärlan har plockat isär den stora Saaben och renoverat upp nån konstig EGR-ventil (en stor metallmackapär) så nu är den bilen någorlunda lagad iallafall. Verkstan skulle ha 5000 spänn för det. Det känns alltid som att man TJÄNAT pengar när man lagat nåt själv, fast i själva verket har man ändå gått back fast bara lite mindre pengar. Haha!

För övrigt är jag så glad att lilla Nova hoppar så fint hos sin nya ägare, Nova red jag ju ett tag när uppfödare/förra matte Anna låg på sjukhuset i några månader om ni minns.  

Nu har hon debuterat 1,35 felfritt!! 😀 Duktiga duktiga Nova-lisan!! ❤

IMG_8517

Nova och jag för två år sen, det måste det ha varit eftersom Annas tvillingar precis fyllde två och det var för deras skull hon låg inlagd den gången!

IMG_1657

Mest hade vi det toppen ute på grusvägarna, men jag red några hoppträningar på henne också. Springa i skogen älskar hon, och hoppa också!

Skärmavbild 2015-05-16 kl. 16.57.40

Anna på Novas mamma, Moa. (Maui heter hon egentligen).

Skärmavbild 2017-06-15 kl. 12.47.32.png

Nova (Nobel-Airline H, född 2010), en sån stjärna! Så roligt att hon fått komma till en sån duktig ryttare! Dennis som är ägare och ryttare nu är junior eller kanske young rider? Och så duktig! Heja heja!

2 reaktioner på ”Mina trasiga ting

Jag uppskattar kommentarer!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s